Povratak Razije Mujanović u Mejdan: Teško je izdvojiti najdražu utakmicu (FOTO)

U sportskom i privrednom centru “Mejdan” u Tuzli danas je upriličen doček košarkašice Razije Mujanović, koja je nedavno primljena u FIBA-inu Kuću slavnih. Mujanović je tokom svog obraćanja malobrojnoj publici poručila da se trud i rad uvijek isplate, javlja Anadolu Agency (AA).

“Teško je izdvojiti najdražu utakmicu. Sve su utakmice na svoj način drage i sve su obilježile moj period proveden ovdje u ‘Mejdanu’. Sigurno su najdraže utakmice one u kojima smo pobijedile pred punom dvoranom”, izjavila je Mujanović, koja je tokom karijere osvojila sve što se u ovom sportu može osvojiti, a kao potvrda njenih uspjeha, prije dvije sedmice primljena je u Kuću slavnih.

Tokom svog obraćanja, Mujanović je iskoristila priliku zahvaliti se svojim saigračicama, te trenerima Mihajlu Vukoviću i Zdravku Dugonjiću, ali i građanima Tuzle i njenih rodnih Ratkovića.

Upravo iz Ratkovića za Mujanović je, između ostalih, stigao poseban poklon, dok je Ana Jokić, potpredsjednica Košarkaškog saveza Srbije Mujanović i njenoj bivšoj saigračici i prijateljici Mari Lakić Brčaninović uručila uokvirene dresove kakve su nosile kada su igrale za bivšu jugoslovensku reprezentaciju, s kojom su osvojile srebrenu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. i srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Maleziji 1990. godine.

Mujanović se rado sjeti početaka koje je napravila u Tuzli, a uoči utakmice između KK Jedinstvo BH Telecom i KK Željezničara, imala je poruku za mlađe ljubitelje sporta. “Poruka mladim igračicama je u svakom slučaju da trebaju trenirati više od drugih, da nikad ne trebaju odustajati, trebaju vjerovati u sebe i, na kraju, trud će se isplatiti”, kazala je Mujanović.