Mejdan mjesto okupljanja ljubitelja plesa: Tuzla Dance Festival 2018.

Plesni koraci počinju u Tuzli ove godine, a Mejdan će biti mjesto okupljanja svih ljubitelja najrazličitijih vrsta plesa na Tuzla Dance festivalu 2018.

Plesni studio Sandoval:

KV TURNIR U LATINOAMERIČKIM I STANDARDNIM PLESOVIMA

TAKMIČENJE ŠKOLSKE LIGE i GIRLS SOLO

TAKMIČENJE U MODERNIM PLESOVIMA ZA SVE STAROSNE KATEGORIJE:

Plesni stilovi: Acrobatic/Gimnastics, Bachata, Belly dance/Oriental, Break Dance, Character/Ethnic/Folk, Cheerleaders, Classic Ballet, Disco Dance, Electric, Freestyle, Hip – Hop, Jazz Dance, Latin, Latin Show, Mažoret, Merengue, Moderni Balet, Open, Production, Salsa, Show Dance, Standard, Standard Show, Street Show, Street dance, Twirling i drugi
Starosne kategorije: Mini (4-6) , Djeca 1 (7-9), Djeca 2 (10-12), Juniori (13 – 16) i Odrasli (16 i više)
Plesne discipline: Solo, Duo, Grupa , Formacija, Produkcija

Satnica:
10.00 – ŠKOLSKA LIGA
12.30 – KV LA /ST
14.00 – MODERNI PLES
20.00 – GALA VEČER

Detaljnije OVDJE.

Sretan 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine želi vam SKPC Mejdan

Na današnji dan 1992. godine bh. građani su se na referendumu opredijelili za nezavisnost Bosne i Hercegovine, ovaj datum smatra se jednim od najvažnijih u modernoj historiji države.

Tog dana 1992. godine 64 posto građana BiH potvrdno je odgovorilo na referendumsko pitanje da li ste zato da BiH bude nezavisna država svih njenih građana i ravnopravnih naroda. Nažalost, do današnjeg dana ovaj Dan Nezavisnosti BiH obilježava se samo u Federaciji BiH, dok je u RS-u 1. mart, običan, radni dan.

SKPC Mejdan svim Bosancima i Hercegovcima čestita 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

mejdan-nezavisnost34

Pripreme za rukometni spektakl: Ispred Mejdana Fan zona za sve navijače već od 16:00 sati

JP SKPC “Mejdan“ d.o.o. Tuzla pokrenuo je inicijativu, uz suorganizatorstvo “Coca- Cola HBC BH“ d.o.o. Sarajevo i „Menprom“ d.o.o. Tuzla, da se na platou Mejdana organizuje „Fun Area“, zagrijavanje prije utakmice rukometne reprezentacije BiH i Švicarske 13.01.2018.godine, što je uobičajena aktivnost pred održavanje svih velikih sportskih događaja.

Fan zona na platou Mejdana biće postavljena u subotu 13.01.2018. godine i otvorena za navijače od 16 sati i trajat će do 19,30 sati. Dobroj atmosferi doprinijet će i DJ Vanyano, Roštiljijada u organizaciji kompanije „Menprom“ i ponuda svih pića iz asortimana „Coca-Cola HBC BH“.

Očekuje se veliki broj posjetilaca, od navijačkih skupina koji će bodriti našu rukometnu reprezentaciju, do svih onih koji žele da se zabave uz DJ Vanyana, degustiraju prozvode kompanije „Menprom“ i pića „Coca-Cola HBC BH“. Dobrodošli u Mejdan, podržite Zmajeve do pobjede koja vodi u baraž!

mejdan-fan-zona

Povratak Razije Mujanović u Mejdan: Teško je izdvojiti najdražu utakmicu (FOTO)

U sportskom i privrednom centru “Mejdan” u Tuzli danas je upriličen doček košarkašice Razije Mujanović, koja je nedavno primljena u FIBA-inu Kuću slavnih. Mujanović je tokom svog obraćanja malobrojnoj publici poručila da se trud i rad uvijek isplate, javlja Anadolu Agency (AA).

“Teško je izdvojiti najdražu utakmicu. Sve su utakmice na svoj način drage i sve su obilježile moj period proveden ovdje u ‘Mejdanu’. Sigurno su najdraže utakmice one u kojima smo pobijedile pred punom dvoranom”, izjavila je Mujanović, koja je tokom karijere osvojila sve što se u ovom sportu može osvojiti, a kao potvrda njenih uspjeha, prije dvije sedmice primljena je u Kuću slavnih.

Tokom svog obraćanja, Mujanović je iskoristila priliku zahvaliti se svojim saigračicama, te trenerima Mihajlu Vukoviću i Zdravku Dugonjiću, ali i građanima Tuzle i njenih rodnih Ratkovića.

Upravo iz Ratkovića za Mujanović je, između ostalih, stigao poseban poklon, dok je Ana Jokić, potpredsjednica Košarkaškog saveza Srbije Mujanović i njenoj bivšoj saigračici i prijateljici Mari Lakić Brčaninović uručila uokvirene dresove kakve su nosile kada su igrale za bivšu jugoslovensku reprezentaciju, s kojom su osvojile srebrenu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. i srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Maleziji 1990. godine.

Mujanović se rado sjeti početaka koje je napravila u Tuzli, a uoči utakmice između KK Jedinstvo BH Telecom i KK Željezničara, imala je poruku za mlađe ljubitelje sporta. “Poruka mladim igračicama je u svakom slučaju da trebaju trenirati više od drugih, da nikad ne trebaju odustajati, trebaju vjerovati u sebe i, na kraju, trud će se isplatiti”, kazala je Mujanović.

Šaban Šaulić u tuzlanskom Mejdanu održao koncert

U petak, 13. oktobra, tuzlanska dvorana Mejdan je bila ispunjena a fanovi kralja narodne muzike Šabana Šaulića pristizali su iz različitih krajeva kako bi uživali u mega hitovima za sva vremena.

Gosti na koncertu su bili: Ilda Šaulić, Elma Hadžić i Menil Velioski. Organizator događaja IB Management d.o.o. i Šaban Šaulić su itekako ispunili sva očekivanja.

U velikoj dvorani SKPC MEJDAN u Tuzli održan je fantastičan koncert Šabana Šaulića. Pjevač je bio na mukama koje pjesme ubaciti na repertoar, no svakako da je oko 6.000 njegovih fanova bilo prezadovoljno krajnjim izborom numera.

Dvorana Mejdan je horski pjevala mega hitove kao što su: Žal, Dođi da ostarimo zajedno, Odlaziš, odlaziš, Ti me varaš najbolje, Srno moja malena… Kralj narodne muzike je opravdao svoj status, a srdačno od strane publike su dočekani i gosti koncerta Elma Hadžić, Ilda Šaulić i Menil Velioski. (Foto: M. dizdarević | Ekskluziva.ba)

POKRET ZA RADOST: Održan fitnes dan u SKPC Mejdan (FOTO)

Radničko sportsko društvo „Sloboda“ Tuzla u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja nauke kulture i sporta Tuzlanskog Kantona, Gradom Tuzla i kompanijom Bingo doo Tuzla organizovalo je sportsko rekreativnu manifestaciju „Pokret za radost – fitnes dan“, koji je održan jučer u maloj dvorani SKPC „Mejdan“ Tuzla.

Tokom Fitnes manifestacije, svi zainteresirani učesnici bili su u mogućnosti da izmjere svoju fizičku kondiciju, da se uključe u raznovrsne sportske aktivnosti koje će im omogućiti da uz pomoć stručnih osoba odaberu one aktivnosti koje im najbolje odgovaraju kako bi popravili svoju fizičku kondiciju.

Cilj  je da se inspiriše što veći broj građana da žive aktivno i da im se omogući da se uključe u brojne aktivnosti. Osoblje RSD „Sloboda“ Tuzla će, kroz radionice, predstavilo je svoje klubove i predložiti smjernice za bavljenje sportom. Ovim projektom se podsjetilo na značaj kretanja i aktivnog života za zdravlje te dati primjere stvarnih, praktičnih i zanimljivih sadržaja koji nude priliku za kretanje i fizičku aktivnost uz zabavu. (Foto: Jasmin Halilović | Mejdan) 

 

SKPC Mejdan bio domaćin sportskih susreta članica Elektroprivrede FBIH (FOTO)

U Subotu 23. 09.2017 godine Sportsko kulturni centar Mejdan je bio domaćin sportskih susreta članica Elektroprivrede FBIH.

Bogat sportski program, koji je bio popraćen i kulturno zabavnim programom sastojao se od jedanaest ekipa, koje su se takmičile u sledećim disciplinama: Mali nogomet, stoni tenis, šah i pikado.

Velika i mala dvorana SKPC Mejdan su bile poprište sportskog nadmetanja među kolegicama i kolegama, a sve u svrhu međusobnog približavanja i razvijanja prijateljske atmosfere i kolegijalnosti.

JP Elektroprivreda BIH je jedna velika porodica, a članovi te porodice moraju imati vrijeme za druženje, igru i zabavu, istakao je  u obraćanju prisutnima generalni direktor Elektroprivrede BiH Bajazit Jašarević.

Sportskim suretima članica Elektroprivrede FBiH prisustvovali su predsjednik Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH g-din Izet Žigić,direktor Termoelektrane Tuzla g-din Izet Džananović, direktor Elektrodistribucije Tuzla g-din Nurkanović Mahir i predsjednik SEER-a FBiH g-din Mevludin Bektić.

SPEKTAKL U MEJDANU! K1 turnir “World Grand Prix” 3. decembra u Tuzli

Pod pokroviteljstvom engleskog Storm Gym K1 kluba i najveće svjetske organizacije K1, u tuzlanskom Mejdanu će 3. decembra biti održan K-1 “World Grand Prix Euro Championship” turnir u kategoriji do 85 kg.

Na turniru će nastupiti borci iz Hrvatske, Njemačke, Francuske, Rumunije, Španije, Engleske, Holandije i BiH, uz direktan televizijski prenos.

Karakteristika ovog turnira je da će se borci tokom jedne večeri morati boriti čak tri puta, a pobjednik turnira osvaja novčanu nagradu od 15.000 dolara. Borac koji izgubi u finalu će osvojiti nagradu od 5.000 dolara dok će treći i četvrti biti nagrađeni sa po 2.500 dolara.

“Želimo pokazati čitavom svijetu da je BiH sposobna besprijekorno organizovati jedan K-1 turnir na kojem će nastupiti vrhunski borci. Mi smo predložili dva bh. borca, to je prihvaćeno i ugovori su potpisani tako da će imati veliku priliku da se dokažu”, rekao je za portal tuzlanski.ba Amir Subašić, predstavnik K1 World Grand Prix Europe.

Isak Memišević, trener tuzlanskog kluba Skill Gym i suorganizator manifestacije, koji je zajedno sa Subašićem nekada trenirao jednog od najboljih kick-boksera u historiji naše zemlje Salku Zildžića, smatra kako je turnir osmorice u Mejdanu velika promocija Tuzle.

Za nekoliko dana bi trebala i zvanično biti objavljena i imena svih učesnika turnira koji će nastupiti. Publika u Mejdanu bit će u prilici pogledati između 14 i 16 super kvalitetnih borbi kao i gledaoci ispred malih ekrana. (Fena)

emkic33

U tuzlanskom Mejdanu počeo Jesenji sajam, trajat će do 24. oktobra (FOTO)

U SKPC Mejdan u Tuzli danas je počeo Tradicionalni jesenji sajam.

Tradicionalna privredna manifestacija, u organizaciji JP SKPC “Mejdan”, počela je danas 15. oktobra i trajat će do 24. oktobra 2016. godine.

I ovoga puta posjetioce očekuje ponuda odjeće, obuće, posuđa, slatkiša, kozmetike…

Radno vrijeme Sajma je od 9-19 sati, a ulaz za posjetioce je, kao i u prethodnim godinama, besplatan.

Za najmlađe posjetioce organiziran je zabavni luna-park na platou Mejdana.

mejdaaan-sajam mejdan-sajam34

U tuzlanskom Mejdanu naredne sedmice počinje Jesenji sajam

U SKPC Mejdan u Tuzli naredne sedmice počinje Tradicionalni jesenji sajam. Tradicionalna privredna manifestacija, u organizaciji JP SKPC “Mejdan”,

počinje 15. oktobra i trajat će do 25. oktobra 2016. godine. I ovoga puta posjetioce očekuje ponuda odjeće, obuće, posuđa, slatkiša, kozmetike i slično.

Radno vrijeme Sajma je od 9-19 sati, a,ulaz za posjetioce je, kao i do sada, besplatan. Za najmlađe posjetioce organiziran je zabavni luna-park na platou Mejdana.

sajam-jesen-mejdan34

Techno spektakl u Mejdanu: Po prvi put u BiH u Tuzlu dolazi Enrico Sangiuliano (VIDEO)

Po prvi put u Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu 16. septembra dolazi Enrico Sangiuliano (Drumcode, Gem Records, Alleanza) jedan od najboljih producenata današnjice u organizaciji New Sound. Enrico Sangiuliano je DJ, producent, inžinjer i dizajner zvuka, rođen u Reggio Emilia – Italija.

U posljednjih nekoliko godina izdavao je trake na najpoznatijim svjetskim labelima Drumcode, Truesoul, Alleanza, Octopus Recordings. Enricovo izdanje za Alleanza bilo je 13 sedmica na mjesto broj #1 na Beatportu što je ujedno i rekord za techno sekciju za mjesto broj #1 na Beatportu.

Posljednja dva izdanja imao je na najboljem techno labelu Drumcode, prvo povodom obilježavanja 20 godina postojanja Drumcodea u kolaboraciji sa Hertzom – Enrico Sangiuliano vs Hertz – Start Of Madness.

Drugo izdanje EP “Moon Rocks” dostupno je od 23 avgusta, a 28 avgusta traka Moon Rocks (https://www.youtube.com/watch?v=2hsoXTZbhBo) bila je #1 na Beatport top 10 ljestvici zajedno sa još dvije trake sa istog izdanja Ghettoblaster #3 Beatport, #7Dutch Kiss (Straight Mix) i prethodno izdanje #10 Start Of Madness.

Ovakav uspjeh na Beatportu pošlo je za rukom po prvi put u historiji techna Enrico Sangiulianu. Enricova popularnost raste svakog dana enormnom brzinom. Njegova izdanja i remixi su u svim setovima top 10 techno DJ-a. Njegove trake vrte najpoznatiji techno izvođači Adam Beyer, Joseph Capriati, Karotte, Alan Fitzpatrick, Gregor Tresher, Pan-Pot, Sam Paganini i mnogi drugi.

Pored Enrica na ovom eventu nastupit će domaći DJ-i / Chipi / Incept / Eduy / Fulan Perez. Ulaznice su u prodaji po pred prodajnoj cijeni od 15 KM do dana održavanja eventa.