POKRET ZA RADOST: Održan fitnes dan u SKPC Mejdan (FOTO)

Radničko sportsko društvo „Sloboda“ Tuzla u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja nauke kulture i sporta Tuzlanskog Kantona, Gradom Tuzla i kompanijom Bingo doo Tuzla organizovalo je sportsko rekreativnu manifestaciju „Pokret za radost – fitnes dan“, koji je održan jučer u maloj dvorani SKPC „Mejdan“ Tuzla.

Tokom Fitnes manifestacije, svi zainteresirani učesnici bili su u mogućnosti da izmjere svoju fizičku kondiciju, da se uključe u raznovrsne sportske aktivnosti koje će im omogućiti da uz pomoć stručnih osoba odaberu one aktivnosti koje im najbolje odgovaraju kako bi popravili svoju fizičku kondiciju.

Cilj  je da se inspiriše što veći broj građana da žive aktivno i da im se omogući da se uključe u brojne aktivnosti. Osoblje RSD „Sloboda“ Tuzla će, kroz radionice, predstavilo je svoje klubove i predložiti smjernice za bavljenje sportom. Ovim projektom se podsjetilo na značaj kretanja i aktivnog života za zdravlje te dati primjere stvarnih, praktičnih i zanimljivih sadržaja koji nude priliku za kretanje i fizičku aktivnost uz zabavu. (Foto: Jasmin Halilović | Mejdan)