SPEKTAKL U MEJDANU! K1 turnir “World Grand Prix” 3. decembra u Tuzli

Pod pokroviteljstvom engleskog Storm Gym K1 kluba i najveće svjetske organizacije K1, u tuzlanskom Mejdanu će 3. decembra biti održan K-1 “World Grand Prix Euro Championship” turnir u kategoriji do 85 kg.

Na turniru će nastupiti borci iz Hrvatske, Njemačke, Francuske, Rumunije, Španije, Engleske, Holandije i BiH, uz direktan televizijski prenos.

Karakteristika ovog turnira je da će se borci tokom jedne večeri morati boriti čak tri puta, a pobjednik turnira osvaja novčanu nagradu od 15.000 dolara. Borac koji izgubi u finalu će osvojiti nagradu od 5.000 dolara dok će treći i četvrti biti nagrađeni sa po 2.500 dolara.

“Želimo pokazati čitavom svijetu da je BiH sposobna besprijekorno organizovati jedan K-1 turnir na kojem će nastupiti vrhunski borci. Mi smo predložili dva bh. borca, to je prihvaćeno i ugovori su potpisani tako da će imati veliku priliku da se dokažu”, rekao je za portal tuzlanski.ba Amir Subašić, predstavnik K1 World Grand Prix Europe.

Isak Memišević, trener tuzlanskog kluba Skill Gym i suorganizator manifestacije, koji je zajedno sa Subašićem nekada trenirao jednog od najboljih kick-boksera u historiji naše zemlje Salku Zildžića, smatra kako je turnir osmorice u Mejdanu velika promocija Tuzle.

Za nekoliko dana bi trebala i zvanično biti objavljena i imena svih učesnika turnira koji će nastupiti. Publika u Mejdanu bit će u prilici pogledati između 14 i 16 super kvalitetnih borbi kao i gledaoci ispred malih ekrana. (Fena)

emkic33