SKPC Mejdan: Maša i medvjed – Kutija sreće, 23. decembra (Dječiji moskovski teatar)

Dolazi nam sjajna pozorišna predstava za djecu, nastala po istoimenom, trenutno najpopularnijem, animiranom filmu „Maša i Medvjed“ koja osvaja velike.

Ova predstava u izvođenju glumaca dječijeg Moskovskog teatra sihronizovana je na bosanski jezik i napravljena je po motivima najpopularnijeg animiranog filma, zvanično proglašenog za najbolji i najedukativniji crtani film u Evropi u posljednjih 20 godina.

Neodoljivi ruski animirani film za djecu o nestašnoj djevojčici Maši koja izluđuje simpatičnog medvjeda postao je hit i na društvenoj mreži YouTube. Inače,17. epizoda tog crtanog filma “Recept za katastrofu” putem YouTubea pregledana je više od 1,14 milijardi puta, što je čini 13. najgledanijim videom svih vremena.

Predstava će biti igrana u Sarajevu i Tuzli, a u grad soli Maša, medvjed i “Kutija sreće” dolaze 23. decembra.

Radi se o predstavama producentske kuće TriDa i Dječjeg moskovskog teatra koji jedini na svijetu imaju licencu za korištenje originalnih kostima ,fabule i djeci omiljenih songova iz megapopularnog animiranog crtića “Maša i Medvjed” koji je posljednjih godina zaludio čitav svijet. (Tuzlainfo.ba)