Vranješ i Toromanović o atmosferi u Mejdanu: “Tuzla bi trebala biti naš dom za vijeke vjekova”

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u fatnastičnoj atmosferi u tuzlanskom Mejdanu slavila protiv reprezentacije Švicarske rezultatom 21:15.

Izabranici Bilala Šumana nošeni publikom u Mejdanu vodili su tokom čitave utakmice i na kraju sasvim zasluženo upisali trijumf. Jedan od najiskusnijih u našim redovima Muhamed Toromanović nije krio oduševljenje atmosferom u Tuzli.

“Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, prvenstveno u odbrani sa sjajnim Burićem na golu. To nas je i držalo u rezultatu. Na kraju smo ostvarili jednu laganu pobjedu, iako se to nije tako činilo. Atmosfera fantastična kao i uvijek u Tuzli i nadam se da će ovo biti naš dom za vijeke vjekova”, poručio je nakon utakmice Toromanović.

Vladimir Vranješ bio je jedan od naših najboljih rukometaša na sinoćnjoj utakmici.

Želim da se zahvalim navijačima, stvarno je perfektna bila atmosfera, za mene najljepša da igram. Hvala im što su došli u ovom broju i što su nas podržali. Hvala još jednom Tuzla”, poručio je Vranješ.

Najbolji pojedinac utakmice bio je bez ikakve sumnje naš golman Benjamin Burić.

Rukometaši Bosne i Hercegovine sinoć su u punom tuzlanskom Mejdanu slavili protiv rukometne reprezentacije Švicarske rezultatom 21:15 i tako izborili plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo koje se igra 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj.

Related Posts

(Untitled)

I Memorijal “Zoran Šekularac”

(Untitled)

Comments are Closed