SKPC Mejdan: Bh. rukometaši slavili uvjerljivu pobjedu protiv Litvanije (VIDEO)

U šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko rukometno prvenstvo u Francuskoj naredne godine, reprezentacija BiH je u Tuzli slavila pobjedu nad Litvanijom rezultatom 31:22.

Izabranici selektora Dragana Markovića su u susret u prepunom tuzlanskom “Mejdanu“ ušli opušteno s obzirom da su još u prošlom kolu pobjedom u Slovačkoj osigurali prvo mjesto u grupi i nastup u baražu. Prvo poluvrijeme proteklo je u zanimljivoj igri u kojoj niti jedan protivnik nije uspio napraviti veću razliku. Na odmor se otišlo pri minimalnom vodstvu bh. tima rezultatom 15:14.

bih-litvaanija2

I drugo poluvrijeme je proteklo u borbenoj igri sa obje strane, a nošeni ovacijama i pjesmama više od 4.000 navijača, rukometaši bh. selekcije utakmicu su završili u svoju korist konačnim rezultatom 31:22.Ranije danas svoj duel na Kosovu su odigrali selekcija domaćina i Slovačke, a Slovaci su slavili pobjedu rezultatom 26:24. BiH je kvalifikacije u grupi 1 završila kao prvoplasirana sa 11 sakupljenih bodova.

Slovačka je druga sa 7, Litvanija treća sa 6, a selekcija Kosova je kvalifikacije završila bez bodova. Izvlačenje parova baraža za plasman na SP u Francuskoj će se održati 30. januara. Selektor bh. tima Marković je ranije izjavio da mu je svejedno koga će dobiti za protivnika, a da niko od njih ne želi da dobije reprezentaciju BiH…