Nastavak saradnje Ministarstva za kulturu, sport i mlade i JP SKPC Mejdan

19.04.2021 11:58

Slika

Proteklih dana ministar za kulturu, sport i mlade Zlatan Muratović održao je niz konstruktivnih radnih sastanaka od kojih posebnu važnost ima sastanak sa direktorom JP SKPC Mejdan Jasenkom Elezovićem. Značaj Mejdana za sport, uloga Mejdana u procesu vakcinacije stanovništva koja će uskoro uslijediti, odvijanje trenažnih procesa i usmjeravanje sportskih aktivnosti prema globalnom uticaju pandemije bile su teme razgovora.

Direktor Mejdana upoznao je ministra o trenutnom načinu rada ovog preduzeća i o statusu aktivnosti koje su povezane sa rekonstrukcijom objekta nakon što je isti velikim dijelom uništen u prošlogodišnjoj poplavi.
Podjsećanja radi Vlada Tuzlanskog kantona je dodijelila 70 hiljada KM za namjene rekonstrukcije dijela objekta uništenog poplavom.

Direktor Elezović je istakao da je i pored problema sa kojima se preduzeće suočilo isto uspjelo odgovoriti izazovima, te da kontinuirano pronalaze alternativne načine poslovanja i saradnje sa svim relevantnim akterima.

Ministar Muratović je izrazio veliko zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, te je naglasio da je Mejdan najvažnija okosnica za razvoj sporta i to ne samo za područje Tuzle i Tuzlanskog kantona, već i za cijelu državu. Mejdan je tradicionalno jedan od najboljih, ako ne i najbolji, domaćina našim reprezentativnim selekcijama. Ministar je posebne riječi zahvalnosti iznio zbog činjenice da će Mejdan biti jedan od važnih aktera u procesu vakcinacije stanovništva koje slijedi u skorije vrijeme.

Na kraju, dogovorena je uzajamna podrška i saradnja na aktivnostima koje su od velikog značaja za unapređenje u oblasti sporta, a ministar je obećao da podrška Vlade Tuzlanskog kantona neće izostati.

Related Posts

Lelić jedva čeka da zaigra pred punim Mejdanom

Nedim Džemić novi trener OKK Sloboda

OKK Sloboda Tuzla u novu sezonu ulazi i sa novim trenerom.Tuzlake će sa klupe predvoditiRead More

Kadić: Imamo šansu da sve naplatimo i podignemo pehar

Bez obzira na to što publici još nije dopušteno da se vrate u sportske dvorane,Read More

Comments are Closed