Futsal: Tuzlanski “Jarčevi” počeli pripreme za Ligu prvaka

Protekla sezona bila je veoma uspješna za ovaj klub. Salines TC je izrastao u respektabilan sportski kolektiv koji je završio ko prvak BiH. Nova sezona donosi nove izazove.

„ Imat ćemo neke testove koje smo osmislili za Fakultetom za tjelesni odgoj i sport. Uradit ćemo procjenu antroprometijskog statusa, motoričkih i funkcionalnih sposobnosti uz resurse koje će nam fakultet ustupiti – izjavio je na konferenciji za novinare Tarik Huremović, kondicioni trener kluba koji naglašava da će tek utvrditi zdravstveno stanje ekipe, posebno jer ima novih igrača.

Jedan od novih je i Slobodan Rajčević koji je kazao da je dugo pratio igru Salinesa, a nakon čega se odlučio pridružiti timu. Već je sarađivao sa trenerom Predragom Rajićem u nekim drugim klubovima pa je odluku o prelasku u tuzlanski klub lakše donio.

„ Prepoznao sam ideje i ambicije kluba koje se poklapaju sa mojim ambicijama. To je sklop koji je doveo do saradnje, a nadam se da će dovesti do rezultata.“- kazao je Rajčević, koji je ranio igrao za Srbiju i Hrvatsku.

Smatra da talentovani futsal igrači na Balkanu zaslužuju više pažnje i da se u njih više ulaže, a Salines TC je jedan od rijetkih klubova koji to čini. Ovaj igrač je šest puta igrao u Ligi šampiona i svakako njegovo iskustvo dobro će doći Jarčevima.

Nakon povijesnog uspjeha koji je klub postigao u prošloj sezoni i donio titulu državnog prvaka Tuzli, konačno su uslijedila i čvrsta obećanja Grada i Kantona za konkretnu finansijsku podršku. Posebno za organizaciju utakmica u okviru Lige prvaka.

„ Nećemo biti skromni. Naš cilj ove godine je ponovo titula, osvajanje Kupa BiH i što bolje mjesto u Evropi. Započinjemo dugo čekane pripreme, svi su već nestrpljivi i dobro smo pojačali igrački kadar. Očekujemo da budemo još dominatniji u prvenstvu” – rekao je Boris Filipović, predsjednik Skupštine FC Salines Tuzla City.

Klub čeka Liga prvaka što će biti veliko iskustvo kako za Jarčeve tako i za Tuzlu. Online izvlačenje za Ligu prvaka obavit će se 2. septembra, a u Salines Tuzla Cityju nadaju se povoljnom žrijebu.

„ Ugostit ćemo strane ekipe, pokazati kakvi smo domaćini, te napraviti jednu veliku predstavu kakva dugo nije bila na ovim prostorima. Mogu nam doći Sporting, Barcelona, Inter Movistar… U igri su najzvučnija evropska imena“ – poručio je Filipović.

Otežavajuća okolnost za klub je neizvjesnost oko prisustva publike na tribinama zbog pandemije koronavirusa, a problem je i velika sala u SKPC Mejdan koja je uništena u nedavnim poplavama. Dvorana mora biti u funkciji što prije da bi klub dobio mogućnost da bude domaćin.

Uskoro bi UEFA trebala poslati klubovima raspored i očekuje se da bi 1. kolo Lige prvaka moglo biti odigrano u oktobru, saopćeno je iz Salines Tuzla Cityja.

Related Posts

Kuglaši Slobode na putu za rumunski Cluj gdje će igrati evropski NBC kup

Kuglaški klub Sloboda zahvaljujući osvojenom Kupu Bosne i Hercegovine u prošloj sezoni, ove godine predstavljajuRead More

(Untitled)

I Memorijal “Zoran Šekularac”

Comments are Closed