Boris Kasumović, parakaratista iz Tuzle – osvajač bronzane medalje na EP

Na Evropskom prvenstvu za seniore i parakaratiste koje je održano protekle sedimce u Poreču, Boris Kasumović član Karate kluba za osobe sa poteškoćama u razvoju “Student” iz Tuzle osvojio je bronzanu medalju i plasirao se na treće mjesto. Inače, na prvenstvu je nastupilo 646 takmičara iz 47 država svijeta.

Osim što je bio jedini osvajač medalje iz BiH na Evropskom prvenstvu, parakaratista Boris Kasumović je aktuelni državni prvak, osvajač mnogobrojnih međunarodnih medalja, a više puta je bio najbolji sportista Tuzle i Tuzlanskog kantona u kategoriji invalidnog sporta. Karate klub ‘’Student’’ je sestrinski klub Karate kluba ‘’Tuzla’’.

“Sa tom djecom je izuzetno zanimljivo raditi. Oni su zahvalna populacija, slušaju šta im se kaže i postižu izuzetne rezultate”, kaže nam Fikret Selman, direktor kluba borilačkih sportova Tuzla.

Boris je u Poreču boravio sa trenerom Nerminom Hadžićem, koji je istakao da je zadovoljan Borisovom formom idamu je na proteklom takmičenju nedostajao samo jedan bod do finala.

„Ovaj rezultat je došao u pravo vrijeme, jako dobar rezultat  na Evropskom prvenstvu nije šala. To je rezultat dugogodišnjeg rada i naravno posebnog truda koji je uložio“, smatra Nermin Hadžić, trener Borisa Kasumovića.

Treće mjesto i bronzana medalja Borisa Kasumovića su izuzetno značajni s obzirom da predstavljaju i prvu medalju sa Evropskog prvenstva za bosanskohercegovački para karate.

federalna.ba/Dino Durmić

Related Posts

SPORTSKA DEŠAVANJA

(Untitled)

Sedmični prikaz događaja do 13.11.2022.

(Untitled)

RK Sloboda vs. HC Olympiacos Mejdan. 5.11.2022.

Comments are Closed