Tadić novi predsjednik tuzlanskog Jedinstva, Karadžin ostao na čelu Skupštine

Tuzlanski privrednik, Milenko Tadić, zaposlen u JKP “Vodovod i kanalizacija”, novi je predsjednik Omladinskog ženskog rukometnog kluba Jedinstvo, odlučeno je na večerašnjoj redovnoj sjednici Skupštine tuzlanskog kluba

Osim Tadića, u novi Upravni odbor Jedinstva izabrani su Sadik Džidić (BH Telekom), Mensud Smajić (umirovljenik, ranije direktor Lutrije BiH), Asja Redžić (Gradska uprava Tuzla, savjetnica za kulturu gradonačelnika), Damir Bećirović (IPI Akademija), Nedim Hadžiefendić (stomatolog) i Miralem Mešković (Turistička zajednica TK).

Razriješeni su dužnosti svi raniji članovi Upravnog odbora kluba. Također, prihvaćena je ostavka dosadašnjeg direktora kluba, Elmira Grabčanovića, koji se nakon pet godina rada u klubu, povukao, ali je najavio i dalje svoju podršku “labudicama” u nekim segmentima rada kluba.

Na dužnosti predsjednika Skupštine ostao je Zvjezdan Karadžin, profesor okolinske zaštite na Rudarsko-geološkom i građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Članovi Skupštine večeras su usvojili izvještaj o radu i finansijski izvještaj za prošlu godinu, kao i program rada i finansijski plan za 2019. godinu.