Pokret za radost – fitnes dan u SKPC Mejdan

Radničko sportsko društvo „Sloboda“ Tuzla u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja nauke kulture i sporta Tuzlanskog Kantona, Gradom Tuzla i kompanijom Bingo doo Tuzla organizuje sportsko rekreativnu manifestaciju „Pokret za radost – fitnes dan“, a koji je planiran da se održi (srijeda) 27. septembra 2017. godine u maloj dvorani SKPC „Mejdan“ Tuzla.

Tokom Fitnes manifestacije, svi zainteresirani učesnici biće u mogućnosti da izmjere svoju fizičku kondiciju, da se uključe u raznovrsne sportske aktivnosti koje će im omogućiti da uz pomoć stručnih osoba odaberu one aktivnosti koje im najbolje odgovaraju kako bi popravili svoju fizičku kondiciju.

Cilj nam je da inspirišemo što veći broj građana da žive aktivno i da im omogućimo da se uključe u aktivnosti koje organizujemo. Osoblje RSD „Sloboda“ Tuzla će, kroz radionice, predstaviti svoje klubove i predložiti smjernice za bavljenje sportom. Ovim projektom podsjećamo na značaj kretanja i aktivnog života za zdravlje te dati primjere stvarnih, praktičnih i zanimljivih sadržaja koji nude priliku za kretanje i fizičku aktivnost uz zabavu.

Pozivamo Vas da u srijedu, 27. Septembra 2017 godine prisustvujete otvaranju sportske manifestacije „Pokret za radost – Fitnes dan“.

Početak manifestacije planiran je za 10.00 sati, u maloj dvorani JP SKPC „Mejdan“ Tuzla.