Takmičarka KBS ˝Tuzla-Sinbra˝ Emina Abdulić osvojila bronzanu medalju

U Umagu se od 5.7. do 8.7.2018. godine održava Svjetska liga za mlade u karateu. Na ovom velikom, prestižnom takmičenju učešće je uzelo 1874 takmičara iz 74 države svijeta.

Veliki uspjeh na ovom takmičenju je ostvarila takmičarka Kluba borilačkih sportova Tuzla-Sinbra, Emina Abdulić koja je u kategoriji borbe juniorke -48 kilograma osvojila treće mjesto i bronzanu medalju.
Emina Abdulić je u prvom krugu bila slobodna da bi u pohodu na medalju savladala predstavnice Italije i Srbije.

Tuzlarije

Medalja je mogla biti i ljepšeg sjaja da u neizvjesnom meču tuzlanska karatiskinja nije poražena od prestavnice Kineskog Tajpeija.

Eminu Abdulić je sa klupe predvodio trener Fikret Selman.

Ranije, na takmičenju su nastupile i Belma Omerović u kategoriji borbe seniorke U-21 -68kg, kao i Azra Dahalić u kategoriji borbe kadetkinje -54kg. Belma Omerović je nakon jedne pobjede poražena u drugom krugu, dok je Azra Dahalić zaustavljena u prvom krugu.

Tuzlarije

U nedjelju, posljednjeg dana takmičenja na tatami izlaze preostale dvije takmičarke Kluba borilačkih sportova Tuzla-Sinbra: Dina Mahmud (borbe juniorke +59kg, Tanja Đokić borbe juniorke -59kg.)
Sa ovim izuzetno značajnim rezultatom tuzlanski karatisti su na najbolji mogući način prezentovali Tuzlu i Bosnu i Hercegovini na prestižnom takmičenju u najmlađem olimpijskom sportu koje je ujedno i bodovno za Svjetsku WKF rang ljestvicu.