Strijelci Streljačkog invalidskog kluba Tuzla takmičili se u Hadžićima

U streljani osnovne škole u Hadžićima 27.07. 2018. godine održano je takmičenje u muškoj i ženskoj konkurenciji u gađanju vazdušnom puškom serijske proizvodnje na preklop povodom 27. jula, Dana Ustanka Bosne i Hercegovine.

Pojedinačno, u muškoj konkurenciji, prvo mjesto sa 185 krugova osvojio je Bečić Hajro, član SIK Banovići. Drugo mjesto sa 183 kruga osvojio je Fatić Šaban, član SK Igman iz Hadžića. Treći je bio Durmo  Emir sa 183 kruga, član SK Igman iz Hadžića.

Pojedinačno, u ženskoj konkurenciji, prvo mjesto 174 kruga osvojila je Irhana Bosnić iz SK Igman Hadžići. Drugo mjesto pripalo je Skomorac Zerini iz SKOSI Zenice sa osvojena 170 kruga. Treće mjesto sa 170 krugova pripalo je Nukić Kadiri iz SIK Tuzla.

U ekipnom takmičenju u u muškoj konkrenciji prvo mjesto sa 544 kruga osvojila je ekipa domaćina SK Igman, Hadžići. Drugo mjesto sa 525 kruga pripalo je ekipi Streljačkog Invalidskog Kluba Tuzla, prva ekipa u sastavu Mirsad Hasić, Fuad Ferizović  i Jasmin Šestan. Treće mjesto sa 517 krugova pripalo je drugoj ekipi Streljačkog Invalidskog Kluba Tuzla u sastavu Adil Mešanović, Predrag Stevanović i Jasmin Šestan.

U ekipnom takmičenju u ženskoj konkurenciji prvo mjesto sa 493 kruga osvojile su članice SK Igman iz Hadžića, dok je drugo mjesto sa osvojenih 477 krugova pripalo SIK Tuzla u sastavu Kadira Nukić, Merima Muminović i Mirela Ramić. Treće mjesto sa osvojena 462 kruga pripalo je ekipi SKOSI Živinice.