SPEKTAKL U DECEMBRU: BALET NA LEDU U TUZLI!

SPEKTAKL U DECEMBRU: BALET NA LEDU U TUZLI!

Tuzlanska publika će 2. decembra imati priliku da uživa u istinskom spektaklu – baletu na ledu St. Petersburg državnog baleta!

Jedinsnstveni vizuelno-muzički spektakl biće izveden u dvorani Mejdan i biće ovo prvi put da publika u Tuzli ima priliku da pogleda balet na ledu.

St. Petersburg državni balet jedan je od bisera Rusije osnovan 1967. godine. Ova baletna skupina nudi pravi klasični balet s klasičnim baletnim kostimima, a koji se izvodi na specijalnom klizalištu.

Ansambl se sastoji od plesača/klizača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima gdje su osvojili i brojne medalje.

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku diljem svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od 7 hiljada nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta. Zanimljivo je da ovaj ansambl u svom fundusu ima više od 800 kostima s kojima u cijelom svijetu očaravaju posjetitelje na klizalištima, pozorištima ili čak sportskim arenama.

St. Petersburg državni balet pred tuzlanskom publikom će izvesti predstavu ORAŠAR Petra Iliča Čajkovskog. Za tu priliku, Mejdan će biti prilagođen manifestaciji u formi teatra da bi publika što bolje mogla pratiti program iz svih pozicija gledališta. Shodno tome sva mjesta su numerisana a broj je ograničen.

Ulaznice se mogu kupiti u cijelom sistemu porala KUPIKARTU.BA na prodajnim mjestima i putem interneta – online prodaja. Gledalište je numerisano tako da svi posjetioci, prilikom kupovine mogu odabrati precizno zonu i mjesto. Sva mjesta garantovano neometano mogu pratiti predstavu iz bilo kojeg ugla u dvorani. Cijene kreću već od 15KM.

Prodajna mjesta u Tuzli:

CD Shop Mido – Korzo BB

Agencija Putnik u Hotelu Tuzla i u Đorđa Mihajlovića bb

Ljaljic Tours Agencija – Bankerova bb

Mjenjačnice Exclusive Change u Tržnom centru Konzum Tuzla i u Tržnom centru Mellain Tuzla

UNCRO trafike u T.C. Omega i na Korzu

Related Posts

Fukare Tuzla: Posljednji pozdrav drugu sa tribine, Rade Šimić živi vječno

SKPC MEJDAN

Sloboda u komšijskom derbiju bolja od Konjuha

Rukometaši tuzlanske Slobode upisali su prvu pobjedu u prvenstvu BiH, nakon što su u TuzliRead More

Comments are Closed