Selektor Šuman nakon izvlačenja grupa: Imamo razloga za optimizam, zadovoljan sam

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman rekao je da naš tim ima razloga za optimizam pred utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, a naši rukometaši će igrati u grupi 2 zajedno s Njemačkom, Austrijom i Estonijom.
Šuman je rekao da je zadovoljan protivnicima protiv kojih ćemo igrati te da je svjestan da je u našoj grupi moralo biti mjesta za jednu vrhunsku ekipu, u ovom slučaju Njemačku. Za Austriju je rekao da je to tim s kojim se možemo nositi, dok bi protiv Estonije trebali biti favoriti.

“Zadovoljan sam. Morali smo izvući jednu snažnu reprezentaciju iz prvog šešira, Njemačku u ovom slučaju, a mislim da s Austrijom možemo igrati i nositi se s njima. Što se tiče Estonije, također mislim da smo favoriti protiv njih”, rekao je selektor Bilal Šuman za Klix.ba.

On je još jednom analizirao protivnike protiv kojih ćemo igrati te je rekao da će između naše reprezentacije i Austrije biti borba za drugo mjesto.

“Igrali smo s Austrijom i vidjeli gdje smo i šta smo, mislim da se možemo nositi s njima. Mišljenja sam da će između ove dvije reprezentacije biti borba za drugo mjesto. Što se tiče Njemačke, oni su definitivno najkvalitetniji u našoj grupi i samim tim i favoriti, dok je Estonija, ako objektivno pričamo, najslabiji protivnik u našoj grupi”, kazao je Šuman.

Za kraj, selektor rukometne reprezentacije BiH istakao je da imamo razloga za optimizam.

“Imamo razloga za optimizam. Znamo da prvih i drugih osam reprezentacija ide na Evropsko prvenstvo, kao i četiri najbolje trećeplasirane. Ako pričamo o bodovima, za drugo mjesto nam treba između šest i osam bodova”, zaključio je Šuman.

Na Evropskom prvenstvu koje će biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj nastupit će 24 reprezentacije. Na završni turnir su se direktno plasirali organizatori, te aktuelni evropski prvaci i viceprvaci Španija i Hrvatska.

Kvalifikacije počinju u novembru ove godine, a završavaju se u maju iduće godine.