Regionalno takmičenje u brazilskoj jiu-jitsi: Sarajevska BJJ Arena osvojila 23 medalje, najbolji borac je Ibrahim Ammar

Tuzlanski Mejdan bio je domaćin trećeg regionalnog takmičenja u brazilskoj jiu-jitsi (BJJ) pod nazivom Pannonia BJJ Open.
Tuzlarije

Na ovogodišnjem sportskom događaju učestvovalo je preko 100 takmičara iz BiH i zemalja regiona. Najbolji borac takmičenja bio je Ibrahim Ammar iz sarajevske BJJ Arena, kluba koji je ponio epitet najuspješnijeg sa 23 osvojene medalje.

Tuzlarije

– Svjesni trenutne situacije na svim društvenim poljima pa tako i u sportu, uspjeh svih takmičara nosi posebnu težinu u promociji ove plemenite vještine. Čestitam svim našim članovima na ostvarenim rezultatima i osvojenim medaljama – kaže Almir Kapić, trener i osnivač kluba koji je 2016. i 2018. godine osvojio zlatne medalje na svjetskom profesionalnom šampionatu.

Tuzlarije

Brazilska jiu-jitsa je parteraška borilačka vještina koja iz dana u dan postaje jedan od sinonima slobodne borbe i samoodbrane i ima sve više poklonika širom Bosne i Hercegovine.

– BJJ je napravila revoluciju među borilačkim sportovima i neizbježna je kombinacija kod mješovitih borilačkih sportova (MMA). Izabrao sam ovu vještinu jer nudi potpunu zaštitu te ulijeva samopouzdanje i stabilnost u svim situacijama. Namijenjena je za sve uzraste i tretira se za najbolju samoodbranu od mogućih napada – kaže Kapić.