Rajić pred finale Premijer lige: Mostarci individualno bolji, mi igramo timski

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, FC Salines, braniće u finalu play offa titulu prvaka iz prošle godine, a za protivnika će imati ekipu koja je i najviše pokazala u regularnom dijelu sezone, FC Mostar SG.

Biće ovo duel definitivno dvije najbolje ekipe Bosne i Hercegovine u ovome trenutku, toga su svjesni u oba tabora, i svjesni su da neće biti ni malo lagano, ali obje ekipe vide svoju šansu i žele do pehara.

– Mi i Mostar smo svoje odradili. Došli smo do finala i posljednje utakmice, a svima je u cilju bilo da osvojimo Premijer ligu. Finale dolazi malo u nezgodno vrijeme, poslije reprezentacije, ali nema kukanja, nema plakanja. Mislim da će biti dobra utakmica, da će svi ljubitelji futsala uživati, jer je ovo zaista duel dvije najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini u ovom trenutku. Neće biti lako, ali nadam se povoljnom rezultatu, rekao je za sport1.oslobodjenje Predrag Rajić, trener Salinesa.

Finale dolazi u jako teškom trenutku, nepuna tri dana nakon reprezentativnih aktivnosti. Ponovo kalendar takmičenja ne ide na ruku ekipama, ali protiv njega se ne može. Predrag Rajić ističe da će to sigurno uticati na same ekipe.

– To stalno utiče. Ne utiče toliko kada ne ostvariš neki rezultat, onda dobiješ snagu da se dokažeš u klubu. Kada ostvariš neki rezultat, kao što je sada slučaj, onda to dosta utiče na klupske obaveze kasnije, isprazniš se emotivno. Veoma je teško dovesti igrače na pravi nivo, ubaciti neki duh u njih. Igrači se osjećaju dosta prazno, pogotovo sada reprezentativci Bosne i Hercegovine, koji nikada ranije nisu otišli na Evropsko prvenstvo i trebaće dosta vremena da oni dođu na određeni nivo, gdje bi im se motivacija i sve to što se izgubilo, vratilo. Imao sam dosta iskustva sa time, i poslije Lige šampiona i poslije reprezentacije.  Ali, to je to. Takav je kalendar takmičenja, treba ga poštovati, treba igrati i to je to.

Prednost njegove ekipe vidi u timskoj igri, a Mostarcima prepušta kvalitet u igri 1 na 1.

– Ako svi smatraju da je prednost domaći teren, slažem se, ako je to neka prednost. U nekom igračkom smislu, individualno su oni trenutno možda i bolji od nas. 1 na 1 i ostalo. Smatram da mi igramo timski, da smo u tom smislu dosta bolji, možemo da imamo i plan B, koji možemo da primjenimo kada ne ide, a to je igra bez golmana. Imamo mi svoje prednosti i mane, tako i oni. Ko bude iskoristio svoje prednosti, a mane smanjio na minimum, taj će i pobijediti. 

Prva utakmica finala igra se u subotu od 18.00 u USRC “Midhat Hujdur” u Mostaru.