Odbojkašice Slobode jače za kćerku poznatog košarkaškog trenera

Armin Dervisevic, novi trener odbojkasica Slobode Tuzla (Snimio: Miroslav Petrovic)

Ženska ekipa odbojkaškog kluba Sloboda, pripreme je počela 6. augusta, a da se radi veoma ozbiljno potvrđuju informacije da se radi dva puta dnevno, ujutro na stadionu Tušanj, naveče u dvorani Mejdan.

Novi trener Armin Dervišević forsira “muški” rad i nema milosti prema “lastavicama”.

-Ekipa fizički spremna ulazi u drugi dio priprema, uključuje se polako rad sa loptom, a kondicioni dio nastavljamo u jutarnjim treninzima na stadionu – izjavio je za TuzlaL!VE.ba portal trener Dervišević.

Ekipa je izmijenjena u odnosu na prošlu sezonu, ima novih imena, treneru asistira Elma Karabegović.

Ovih dana u Slobodi su načinili još jedan sjajan potez.

– Sastav je bogatiji za još jednu mladu, talentiranu Tuzlanku, a radi se o Melisi Muminović, kćerki našeg poznatog košarkaškog trenera, Senada Muminovića Seneta. Cilj nam je da što više domaće talentovana djece, poput Melise, ubacimo u rad sa prvom i drugom ekipom, kako bi što prije došle na nivo malo ozbiljnije odbojke zvane Premijer liga BiH – kaže Dervišević.

Što se tiče prijateljskih utakmica, navodi, još je rano, tek se krenulo s loptom. Ali, kako se prvenstvo bude primicalo, pripremnih utakmica će biti sve više.

S pripremama je krenula i muška ekipa Slobode, pod vodstvom novog trenera Nihada Zahirovića, ali o tome uskoro u posebnom tekstu

Related Posts

SKPC MEJDAN/ 38 GODINA SMO S VAMA

Kuglaši Slobode na putu za rumunski Cluj gdje će igrati evropski NBC kup

Kuglaški klub Sloboda zahvaljujući osvojenom Kupu Bosne i Hercegovine u prošloj sezoni, ove godine predstavljajuRead More

(Untitled)

Comments are Closed