NOVO POJAČANJE: Kocić potpisao za Salines TC

Futsal klub Salines Tuzla City pojačao je svoje redove i potpisao ugovor sa Mladenom Kocićem, jednim od najvećih futsal igrača regiona.


Kocić iza sebe ima zavidnu i bogatu karijeru. Igrao je u Futsal reprezentaciji Srbije koja je pobijedila Portugal u beogradskoj Areni i zauzela četvrto mjesto na Evropskom futsal prvenstvu 2016.godine. Kocić je za Srbiju igrao na istom prvenstvu i 2018.godine u Sloveniji te na Svjetskom prvenstvu 2012. na Tajlandu.

Prvobitno je trenirao fudbal u Radničkom i OFK iz Niša. Nastavio je u Ekonomcu u Kragujevcu te u Nacionalu u Zagrebu. nakon dvije sezone 2016.godine pridružio se ruskom Tjumenu s kojim je bio prvak Rusije. Njegov posljednji angažman je bio u češkoj Sparti nakon čega se odlučio pridružiti tuzlanskom klubu.

Popularni “Jarčevi” će, kao prvaci BiH, igrati u Ligi prvaka Evrope i poručuju da namjeravaju ostaviti dubok trag u narednoj sezoni na evropskoj sceni.  U tome će značajnu ulogu  imati upravo Kocić i drugi sjajni igrači koji su potpisali ugovor s tuzlanskim klubom.

Podsjećamo, osim Kocića, za Salines TC ugovor su potpisali i Slobodan Rajčević, David Mataja i Josip Sesar. (NT, tl)