Mostar SG rutinski u polufinalu Kupa

Mostar SG rutinski u polufinalu Kupa

Tuzlaci nisu bili ozbiljniji protivnik Mostarcima

Futsaleri Mostar SG Staklorada večeras su rutinski izborili plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine savladavši na svom parketu igrače tuzlanskog FC Salinesa rezultatom 7:2.

Već na samom startu bilo je vidljivo da će glavno pitanje u ovom susretu biti samo s koliko će razlike prvaci ispratiti svoje večerašnje goste. Već u drugoj minuti susreta Lazarević je probio obranu gostiju koja je bila na velikim iskušenjima. Do kraja poluvremena utakmica je bila riješena jer je Mostar SG na mali oodmor otišao rezultatom 4:0.

Kako je utakmica bila riješena već u prvom dijelu, u drugom je i prvak malo popustio kočnice i pružio prigodu gostima da pokažu nešto iz svog repertoara pa su na kraju uspjeli postići dva pogotka i bar malo ublažiti konačnih 7:2 za koje je jasno da je moglo biti i još više da su Mostarci igrali punom parom do kraja.

Aladžić s dva, Radmilović također dva, Lazarević, Kahvedžić i Gosto s po jednim golom pogađali su za Mostar SG, dok su Imširović i Hasić bili strijelci za Salines.

Dvorana USRC Midhad Hujdur – Hujka. Gledalaca: 200. Sudija: Željko Dragojević (Banja Luka). Pomoćnici: Dušan Berak (Trebinje) i Tomislav Gračanin (Banja Luka). Strijelci: 1:0 Lazarević (3), 2:0 Aladžić (13), 3:0 Aladžić (15), 4:0 Radmilović (16), 5:0 Radmilović (22), 5:1 Imširović (23), 5:2 Hasić (34), 6:2 Kahvedžić (35), 7:2 Gosto (39).

Mostar SG Staklorad: Galić, Pavlović, Kahvedžić, Aladžić, Lazarević, Memić, Džemić, Macić, Hrkać, Jelić, Radmilović, Vesić, Gosto.

Salines: Hodžić, Selimović, Isanović, Ramić, Imširović, Milanović, Buljubašić, Hasić, Alić.