Kuglaš Slobode Kasumović drugi na pojedinačnom plasmanu

Proteklog vikenda u Gradišci je održano finale pojedinačnog kuglaškog prvenstva BiH. Na finalnom takmičenju nastupilo je 16 igrača koji su kroz prethodno odigrane kvalifikacione turnire na nivou FBiH i RS-a izborili pravo nastupa.

Tuzlarije

Na finalnom turniru iz ekipe Slobode su nastupali Nermin Kasumović i Midhat Jogunčić dok je Samir Jogunčić iako je izborio učešće otkazao svoj nastup na finalnom turniru.

Prvog dana prvenstva svi igrači su odigrali jedan nastup za plasman nakon čega je 8 najbolje plasiranih nastavilo takmičenje Kup sistemom na ispadanje.

U nastupu za plasman Nermin Kasumović je oborio 625 čunjeva i zauzeo 3. mjesto, a Mithat Jogunčić je oborio 588 čunjeva sto je bilo dovoljno za 10. mjesto.

Prvog dana igrali su se i četvrtfinalni dueli u kojem je Kasumović igrao protiv Malenice (Prvak FBiH) i ostvario pobjedu 3:1 sa ukupno oborenih 596 čunjeva.

Drugog dana takmičenja igrala su se polufinala i finalni meč.

U polufinalnom duelu Kasumović je bio bolji od Marka Trklje (Prvak RS) rezultatom 4:0 sa 569 oborenih čunjeva. U drugom polufinalnom meču Ivan Petric 594 je bio bolji od Galića 588 rezultat je bio 2:2 ali je Petrić prošao u finale zbog više oborenih čunjeva.

U finalu Ivan Petrić 611 je bio bolji od Kasumovića 577 rezultatom 3,5:0,5 i tako odbranio prošlogodišnju titulu pojedinačnog prvaka BiH

Tuzlarije

Konačan plasman:
1. Ivan Petric
2. Nermin Kasumović
3. Nemanja Galić
4. Marko Trklja