Kadić: Momci su pokazali šta znači imati veliko srce, ali do pehara ima još dosta posla!

Malo ko će osporiti da je Sloboda u jučerašnjem polufinalu ekipu Izviđača CO “razbila” sjajnom taktikom trenera Davora Kadića.

Ako danas “solari” odbrane trofej osvojen prošle sezone u Doboju, popularni Malac postat će vjerovatno najtrofejniji trener u istoriji Slobode, sa dva uzastopno osvojena Kupa BiH. “Solari” su, istina, tri puta bili prvaci BiH, ali ne u jedinstvenoj ligi na nivou cijele BiH.

Ocjenjujući sinoćnju igru svog tima, Kadić nije krio komplimente i riječi.

– Ovi momci su u pravom smislu riječi opisali šta znači biti fajter, šmeker, imati ogromno srce. Ni u jednom trenutku nisu poklekli, iako smo dva puta bili takoreći u nockdownu, kada smo, i u prvom i drugom poluvremenu, imali deficit od 3-4 gola. Vratiti se u utakmicu sa tako lošim rezultatom protiv ekipe aktuelnog šampiona BiH, koja u svojim redovima ima više srpskih, hrvatskih i bosanskohercegovačkih reprezentativaca, mogu samo momci
izuzetno fizički i psihički spremni da daju zadnji atom snage na terenu – skoro u dahu je “odrecitovao” trener Slobode.

U izjavi pred susret s Izviđačem CO, Kadić je, među ostalim, spomenuo “litre znoja prosute na treninzima i da je došlo vrijeme da se to naplati”.

– Nažalost, uvijek postoji i oni koji ne vjeruju u iskreni rad, ali svakako da nam i oni pomažu da budemo još jači i odlučniji u svojim namjerama – uzvraća Kadić “oponentima” i ljubomornima.

Svjestan je da je pobjeda protiv ljubuških “skauta” samo dio posla odrađenog na putu osvajanja Kupa BiH i da ih danas čeka jaka, spremna i motivisana ekipa Vogošće PH.

– Svjesni smo da još ništa nismo napravili i da nas danas očekuje ponovo paklenih 60 minuta, u kojima sam siguran da nam volje, želje i motiva za pobjedu neće nedostajati. Najviše posla sada ima nas medicinski tim na na čelu sa dr. Džanom Atlić i našim vrijednim terapeutom Demirom Galićem, da rehabilituju pojedine igrače. Naravno, ne smijem zaboraviti Elvira Bijedića i njegov tim “Panta Rei” koji nam je cijele sezone na raspolaganju i često nam pomagao i “oživljavao” igrače za jako kratko vrijeme – kaže Kadić.

Za ekipu Vogošće PH ima samo riječi hvale, ali unatoč svemu, očekuje slavlje svog tima nakon završetka finalne utakmice.

– Ekipa vogošće PH u svojim redovima ima par vrhunskih igrača koji su pokazali i internacionalni kvalitet, tako da nas ne čeka nimalo lagan meč. Ali, istinski vjerujem i nadam se, da pehar Kupa Bosne i Hercegovine neće mjenjati adresu stanovanja, jer rukomet živi u Tuzli – zaključio je trener Slobode, Davor Kadić.

A tek kakav će onda pakao nastati u Mejdanu, na tuzlanskim ulicama i u kakfićima. Što bi rekao Zlatko Pejaković u popularnoj pjesmi, “…evo noći, evo ludila…”!

Finale Kupa BiH između Slobode i Vogošće igra se danas u maloj dvorani Mejdana od 16:30 sati, uz direktan prenos na BHT1. (M. Petrović)