Jasmin Hukić: Pamtim nezaboravne baskete na Slatini

Projekat za “Za više košarke”, koji je pokrenula kompanija Carlsberg BH u saradnji sa OKK Sloboda, podržao je i Jasmin Hukić, jedan od najpoznatijih bh. košarkaša, nekadašnji reprezentativac, koji trenutno igra u slovenačkom „KD Ilirija“. Ovaj rođeni Tuzlak nije krio zadovoljstvo što je u njegovom rodnom gradu planirana obnova postojećih i izgranja novih košarkaških terena. Prva u planu jeste obnova kultnog gradskog terena za basket u naselju Slatina, na kojem su stasala brojna poznata košarkaška imena grada. Na Slatini često je igrao i sam Hukić, i danas su mu ti trenuci igre dio nezaoboravnih uspomena. „Među najljepšim trenucima svoje karijere pamtim one koje sam igrao na početku sa Slobodom i za reprezenzaciju u svom Mejdanu, ali pamtim i nezaboravne baskete na Slatini i na svim ostalim igralištima u našoj Tuzli“, prisjetio se Jasmin Hukić.

Unaprijeđenjem trenutnog sportskog mobilijara, postavljanjem tartan podloge, tribina, reflektora i novog koša, cilj je stvoriti što bolje uslove igre na Slatini. U fazu realizacije projekat ulazi kada se sakupi 100 000 čepova sa Pan boce. Brojač, postavljen iznad instalacije – velike Pan boce u centru grada, registruje svako ubacivanje i mjeri koliko Tuzlaci vole svoj grad i košarku. Slanjem video poruke podrške Hukić je želio dati svoj doprinos ovoj društveno-odgovornoj kampanji, u kojoj su građani pozvani da učestvuju. „Podržimo projekat “Za više košarke” i pomozimo da se obnove svi košarkaški tereni u Tuzli, a pogotovo onaj na Slatini. Ubaci i ti svoj čep već danas“, poručio je. Prepoznavši značaj koji obnova sportske infrastrukture ima za ovaj grad, kampanju i projekat „Za više košarke“ podržala i gradska uprava, prvotimci OKK Slobode, reper Frenkie, ali i značajan broj građana. Do sada prikupljeno je oko 3.200 čepova.

Related Posts

Recept za uspjeh kompanija Tuzlanskog kantona

Dun & Bradstreet d.o.o. dodjeljuje kompaniji
JP SKPC “MEJDAN” d.o.o. Tuzla
AAA certifikat bonitetne izvrsnosti 2021.

Dun & Bradstreet d.o.o. dodjeljuje kompanijiJP SKPC “MEJDAN” d.o.o. TuzlaAAA certifikat bonitetne izvrsnosti 2021. OvimRead More

𝐒𝐊𝐏𝐂 𝐌𝐄𝐉𝐃𝐀𝐍 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀 𝐃𝐎𝐌𝐀Ć𝐈𝐍 𝐎𝐃𝐁𝐎𝐉𝐊𝐀Š𝐊𝐎𝐌 𝐒𝐀𝐕𝐄𝐙𝐔 𝐁𝐈𝐇 𝐙𝐀 𝐙𝐋𝐀𝐓𝐍𝐔 𝐈 𝐒𝐑𝐄𝐁𝐑𝐄𝐍𝐔 𝐋𝐈𝐆𝐔

Povodom odigravanja utakmica odbojkaške reprezentacije BiH u našem centru izvršen je tehnički prijem od straneRead More

Comments are Closed