Igre bez granica-event Merkur osiguranje

Merkur BH osiguranje već drugu godinu realizira društveno odgovorni projekat ‘’U zdravoj školi zdrava djeca’’.

Druga sezona projekta donosi mega zabavno takmičenje ‘’Igre bez granica’’ u kojima kroz zabavu, igru i smijeh te ponešto sportske spretnosti i sreće 3 pobjednička razreda mogu osvojiti besplatnu maturantsku ekskurziju koju dodjeljuje Merkur BH osiguranje.

‘’Jako smo ponosni što se projekat koji je u prošloj godini donio tako mnogo pozitivnih promjena u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine nastavlja. I ove godine, na zabavan, edukativan, ali i praktičan način, želimo približiti teme koje su od izuzetnog značaja za zdravlje, kvalitet života i buduće odrastanje djece. Stoga, pozivamo sve osnovne škole, roditelje i djecu da prijave učešće u projektu, a mi obećavamo dobru zabavu, vrijedne nagrade i trenutke za pamćenje’’, kazala je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.

Osnovne škole imaju zadatak da odaberu tim koji će predstavljati školu, a koji čini 7 članova – 1 nastavnik, 3 školarca i 3 roditelja te se putem prijavnog obrasca prijave na takmičenje ”Igre bez granica”. Rok za prijavu je 20. april 2018. godine, a nakon toga u nekoliko bh. gradova održat će se kvalifikaciona takmičenja. Pobjednički timovi kvalifikacionih takmičenja direktno se plasiraju u finalno takmičenje koje će se održati u junu 2018. godine u Sarajevu. Tri ukupna pobjednika projekta osvajaju besplatnu ekskurziju za svoj razred.

Pravo na učešće imaju svi razredi osnovnih škola u Bosni i Hercegovini koji se spremaju na maturantsku ekskurziju. Prijavni obrazac dostupan je na web-stranici Merkur BH osiguranja: www.merkur.ba te FB stranici ‘’U zdravoj školi zdrava djeca’’, a nakon popunjavanja, škole isti dostavljaju na mail: info@merkur.ba ili poštom na adresu: Merkur BH osiguranje, Fra Anđela Zvizdovića br. 1/9A, 71.000 Sarajevo.

Draga djeco, roditelji i nastavnici, neka ova školska godina bude puna uzbuđenja i zabave, poručuju iz Merkur BH osiguranja.