Gradonačelnik Tuzle se sastao sa predstavnicima Kuglaškog kluba „Sloboda“ i direktorom SKPC „Mejdan“

Kuglaški klub “Sloboda“ Tuzla, koji je jedan od najstarijih i najtrofejnijih kuglaških klubova u Bosni i Hercegovini, ove godine proslavlja jubilarnih 70 godina postojanja i rada. Ovo je ujedno bio povod današnjeg sastanka, na kojem se, između ostalog, razgovaralo o problemu nedostatka adekvatnog prostora za treniranje i organizovanje takmičenja u kuglanju, a naročito o mogućnostima i važnosti obnove postojeće dvorane za kuglanje u SKPC „Mejdan“ Tuzla, koja je usljed poplava u cjelosti oštećena i neadekvatna za korištenje.

Obnovom dvorane za kuglanje u SKPC „Mejdan“ Tuzla, članovima Kuglaškog kluba „Sloboda“ bio bi omogućen dalji rad i usavršavanje, ali isto tako i kuglaškim klubovima iz drugih gradova u BiH i drugih zemalja, koji budu posjećivali Tuzlu.

S tim u vezi, gradonačelnik Jasmin Imamović izjavio je da će Grad Tuzla nastojati pružiti podršku u pronalaženju adekvatnog rješenja ovog problema, a članovima Kuglaškog kluba „Sloboda“ čestitao je jubilarnu godišnjicu postojanja i poželio mnogo uspjeha u daljem radu.

Related Posts

(Untitled)

I Memorijal “Zoran Šekularac”

(Untitled)

Comments are Closed