Foto / Turnir ‘Bedri Limani’ premašio očekivanja i organizatora i učesnika, pobjednik turnira FC Salines Tuzla

Od 17. do 21.januara Tuzla je bila domaćin velikog malonogometnog događaja – IV otvorenog prvenstva grada, odnosno turnira ‘Bedri Limani’. Ovaj turnir je prevazišao ranije održavane, a sama činjenica da je zbog kategorija i broja učesnika trajao pet dana govori o tome kako je organizator MNK Bosna Kompred Tuzla ispunio očekivanja i na najbolji način odgovorio svim zahtjevima koje sa sobom nosi ovako masovno tamičenje sa 1200 takmičara i 89 ekipa.

Ove godine najbolji malonogometaši iz regije takmičili su se u osam kategorija i to: seniori, veterani, juniori, 2003/04, 2005/06, 2007/08, 2009/10, 2011 i mlađi.

turnir_bedri_limani_xx1

Pobjednik turnira u kategoriji seniora bila je ekipa FC Salines Tuzla koji su u finalu savladali ekipu Slastičarne Bosna. Susret je u regularnom vremenu okončan rezultatom 2:2, a nakon izvođenja penala konačan rezultat je glasio 7:5.

turnir_bedri_limani_xx4

Kako navodi organizator, izuzetno su zadovoljni učinjenim, a trud koji su uložili u organizaciju turnira se i više nego isplatio. “Od učesnika turnira smo dobili mnoge pohvale i ponosni smo na doprinos koji smo dali kako promociji ovog sporta tako i našeg grada i lokalne zajednice. Riječi trenera viceprvaka BiH u futsalu najbolje govore o učinjenom, a radi se o tome da do sada niti jedna futsal utakmica nije prenošena u direktnom terminu, kao što je bio slučaj sa velikom finalnom utakmicom našeg turnira. Da ne bude da se samo hvalimo, imali smo i niz primjedbi na satnicu održavanja pojedinih utakmica, ali obzirom na broj učesnika i prijavljenih ekipa mislimo da bi se to svakom moglo desiti. Tu smo da uvažimo sugestije i tuđe primjedbe, a sve kako bi iduće godine turnir u našoj organizaciji bio još bolji, kvalitetniji, masovniji!”, navode iz MNK Bosna Kompred Tuzla.

turnir_bedri_limani_xx8

SOURCE (TuzlaSport)

Related Posts

(Untitled)

I Memorijal “Zoran Šekularac”

(Untitled)

Comments are Closed