Delegacija Kantonalne privredne komore Tuzla posjetila Mejdan

Delegacija Kantonalne privredne komore Tuzla, upriličila je posjestu SKPC “Mejdan” Tuzla. Nedret Kikanović predsjednik Komore, sa saradnicima je obišao poplavljene prostorije Sportskog kulturno-privrednog centra “Mejdan”.

U razgovoru sa Jasenkom Elezovićem direktorom “Mejdana”, upoznati su sa problemima koje je uzrokovala nedavna poplava. Vidljivi su tragovi vodene bujice, parket u velikoj dvorani je skoro pa potpuno uništen, i sasvim je sigurno je je pričinjena velika materijalna šteta. Kako je istakao direktor Elezović, očekuje se zvanična procjena štete koja će usmjeriti daljnje aktivnosti na saniranju problema. Već su “Mejdan” ranije posjetili i predstavnici Gradske uprave, Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, apeli za pomoć i podrška stižu od brojnih sportskih kolektiva i institucija.

I Grad Tuzla i Vlada Tuzlanskog kantona su spremni pomoći obnovi Mejdana a dogovoreno je i da će Kantonalna privredna komora Tuzla dati podršku animiranjem privrednika i javnosti pozivima na pomoć. Apel za pomoć Mejdanu objavljen je na web stranici Komore, na Led displayu koji je posatavljen na zgradi Komore, u Vijestima iz privrede koje Komora distribuira svako jutro na oko 600 mail adresa u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. I ovom prilikom, upućuje se apel svima koji su u prilici, da pomognu Mejdanu u ovoj veoma teškoj situaciji. Pozivamo Vas da, u skladu sa vašim mogućnostima, pružite finansijsku pomoć uplatom na račun broj: 1321002022764967, a za uplate iz inostranstva na račun broj: IBAN: BA391321010098470964 otvoren kod NLB BANKE TUZLA sa naznakom “MEJDAN ZA BUDUĆE GENERACIJE”.
Pozivom na telefonski broj 090291060 donirate 2,00 KM za pomoć u obnovi Mejdana.