Četiri Guinnessova rekorda postavljena u Mejdanu

U tuzlanskoj dvorani “Mejdan” u Nedelju 19.11.  je održan “Dan Guinnessovih rekorda”, a posjetioci su na programu gledali obaranje četiri svjetska rekorda, a sve pod supervizijom predstavnika Njemačkog instituta za Guinnessove rekorde (RID).

Prvi zvanični nastup imala je Irma Nokto, koja se od malih nogu bavi borilačkim sportovima. Ona je oborila rekord Ane Marie Petzold, majstorice karatea iz Njemačke, te u štiklama probila više od 18 balona u minuti udarcima noge iznad glave. Irma je postavila novi zvanični rekord od 39 probijenih balona. Mirsad Nokto je pokušao uraditi više od 101 skleka u minuti i tako oboriti svjetski rekord Švicarca Romana Dossenbacha. Nokto je oborio svjetski rekord i postavio svoj rekord od 103 skleka. Također Nokto je danas oborio još jedan svjetski rekord. Na njegovom stomaku razbijeno 17 ploča siporeksa čekićem težine 6,3 kilograma u vremenu od 4,22 sekunde. Rekord je do sada iznosio 4,74 sekundi.4,22 sekunde.

Crnogorac Žarko Janković je danas u Mejdanu uspio ponovo oboriti svjetski rekord kojeg je prije nekoliko godina postavio u Njemačkoj. On je danas uspio srušiti 82 ploče od siporeksa za 9,74 sekunde.

Mejdan-Guinnessov-rekordIMG_1719-780x298 23 Mejdan-Guinnessov-rekordIMG_1735 23 Mejdan-Guinnessov-rekordIMG_1730 23 Mejdan-Guinnessov-rekordIMG_1726 23

Related Posts

Fukare Tuzla: Posljednji pozdrav drugu sa tribine, Rade Šimić živi vječno

SKPC MEJDAN

Sloboda u komšijskom derbiju bolja od Konjuha

Rukometaši tuzlanske Slobode upisali su prvu pobjedu u prvenstvu BiH, nakon što su u TuzliRead More

Comments are Closed