Završen Međunarodni kickboxing kup ˝Grand Prix BiH˝: Za najboljeg seniora proglašen Maid Murić iz Tom Cat iz Tuzle

Na trinaestom Međunarodnom kickboxing kupu “Grand Prix BiH” za pionire, kadete, juniore i seniore, koji je organizirala Kickboxing akademija Ilidža, učestvovalo je 436 takmičara iz 59 klubova iz pet zemalja.

Tuzlarije
Tuzlarije

Tuzlarije

Za najboljeg seniora proglašen je Maid Murić iz Tom Cat iz Tuzle, najbolja seniorka je Miljana Šarić iz KBK Batajnica (Srbija). Najuspješniji klub u ringu bila je Kickboxing akademija Ilidža, a na tatamiju klub ZINO iz Bihaća.

– Mi smo ispunili obećanje i Ilidža je ponovo bila centar regiona za borilačke sportove. U vrhunskim uslovima koje pruža arena hotela Hills okupili su se najbolji borci iz regiona, a jedino nam je žao što u borbama nije mogla uživati i publika. Uspjeli smo zadržati vrhunski nivo i obezbijediti značajna finansijska sredstva da bi takmičenje bilo održano. Hvala na pomoći Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu kulture i sporta KS, Turističkoj zajednici KS i Općini Ilidža. Nadamo se da ćemo se naredne godine okupiti u još većem broju u standardnom terminu krajem februara – kaže Nermin Bašović iz Kickboxing akademije Ilidža.