Utakmica odluke: Sloboda dočekuje Čapljinu u Mejdanu

Napeta završnica Prvenstva BiH došla je do svog vrhunca. Do kraja Lige 13 ostalo je jedno kolo, a spisak putnika za Ligu 6 još uvijek je otvoren. Posljednje kolo će se odigrati u naredna tri dana sa po dvije utakmice u četvrtak, petak i subotu. Crveno-crni će na parket Mejdana istrčati sutra kada im u goste stiže ekipa Čapljine u utakmici u koju je, kako vodstvo kluba kaže, stala cijela ova sezona. Sloboda je u prvom dijelu sezone savladala sutrašnjeg rivala, ali će domaćin ovaj put imati bitno skraćen roster budući da su suspenzije trojice aktera nemilih događaja u Trebinju na snazi u 26. kolu.

Na press konferenciji za medije javnosti su se obratili predsjednik Kluba Aid Berbić i šef struke Damir Mulaomerović koji su najavili susret posljednjeg kola i osvrnuli se na protekla dešavanja vezana za Klub. Predsjednik Berbić objasnio je dešavanja i cijelu situaciju vezanu za utakmicu s Leotarom: “Želim odmah da razjasnimo neke stvari, ja sam povukao ekipu sa parketa u Trebinju kao službeni predstavnik Kluba. Ovim putem poručujem da košarkaši Slobode više nikada neće igrati utakmice u ambijentu kakav nas je dočekao na utakmici protiv Leotara. Nacionalizmu, primitivizmu, šovinizmu i tome sličnom nije mjesto na košarkaškom terenu i na tribinama niti u jednom gradu”, zaključio je Berbić.

Nakon toga je trener Mulaomerović najavio susret sa Čapljinom u kojem ne može računati na kažnjene Darriona Stronga, Đorđa Lelića i Ivana Miličevića. “Očekuje nas jako teška utakmica, igramo bez tri najbolja igrača tako da će neki od igrača koji do sada nisu imali puno prilika morati preuzeti odgovornost. Ekipa Čapljine je dosta neugodna sa par kvalitetnih pojedinaca. Ne sumnjam da će momci dati sve od sebe u za nas odlučujućoj utakmici. Bit će teško sa skraćenim rosterom, ali idemo na pobjedu i plasman u Ligu 6”, izjavio je Mulaomerović.

Utakmica sezone za crveno-crne je na rasporedu u petak, 16.04., sa početkom od 18:00 sati u maloj dvorani Mejdana. Nominiranu sudijsku trojku za ovaj susret čine Haris Bijedić, Ernad Karović i Esad Pelja. Epidemiološka situacija i dalje ne dozvoljava prisustvo publike na tribinama tako da ćete susret iz Mejdana moći pratiti po do sada ustaljenoj praksi putem prenosa uživo na Youtube kanalu KSBiH. Ekipa Slobode bi pobjedom protiv Čapljine osigurala svoje učešće u Ligi 6 i na taj način produžila takmičarsku sezonu.

OKK Sloboda

Related Posts

Kada Delić-Selimović dobitnica Evropske atletske trenerske nagrade

Kada Delić-Selimović iz Tuzle sinoć je u Talinu na Kongresu Evropske atletike, dobila priznanje kojeRead More

SEDMIČNI PRIKAZ SPORTKIH DEŠAVANJA

KUGLAŠI SLOBODE ZAVRŠILI EVROPSKI NASTUP

Protekle sedmice odigrana su međunarodna takmičenja u kuglanju. Kuglaši Slobode su nastupili u NBC KupuRead More

Comments are Closed