U Mejdanu održan 10. Turnir u ritmičkoj gimnastici

Tuzlarije

U subotu 06.11.2021. održan je 10. Turnir u ritmičkoj gimnastici “Salines Cup Tuzla 2021” u maloj dvorani SKPC “Mejdan”. 

Na ovogodišnjem turniru učestvovali su klubovi iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Nažalost zbog situacije sa pandemijom gimnastičarke iz drugih evropskih zemalja bile su spriječene da dođu. Učešće je uzelo 260 gimnastičarki iz 14 klubova koje su bile raspoređene u manje grupe zbog ograničenog broja osoba u zatvorenom prostoru.

Turnir je bio veoma uspješan te primio veliki broj pohvala za odličnu organizaciju. Zbog pandemije virusa Covid-19 ove godine na turniru nije bilo dozvoljeno prisustvo publike, međutim tokom čitavog trajanja takmičenja bio je omogućen prenos uživo preko kojeg su roditelji, porodica, prijatelji i svi ljubitelji ovog sporta mogli ispratiti sve nastupe.

Iz kluba KRSG Sloboda učestvovalo je 56 takmičarki u individualnim vježbama i grupnim vježbama, te su osvojile 51 medalju u individualnim vježbama: 27 zlatnih, 15 srebrenih, 9 bronzanih a u grupnim vježbama osvojile su 6 zlatnih medalja.