TREĆA POBJEDA KUGLAŠA SLOBODE

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 3. kola Premijer lige BIH u kuglanju. Kuglaši Slobode su su poslije dugo vremena utakmicu odigrali na „domačoj“ kuglani u Lukavcu. U goste je došla veoma nezgodna ekipa Ade iz Banja Luke koja u zadnjih nekoliko godina ima mnogo bolji međusobni omjer.

Kuglaši Ade su i ovu utakicu furiozno otvorili i poslije prvog para poveli sa 2:0 i 15 čunjeva prednosti. Meč poene za Adu su osvojili Vajkić 585 koji je pobijedio Samira Jogunčića 556 i Boris Novaković 521 koji je pobijedio na set poene 3:1 ali sa Lošijim ukupnim rezultatom od Nezirovića 535.

U drugom paru za Slobodu odličnu igru je pružio Midhat Jogunčić 579 koji je savladao Bojana Novakovića 543 a kombinacija Avdić i Mirsad Jogunčić 499 koji je ostvarila pobjedu protiv izuzetno slabog Bibera 473. Poslije drugog para rezultat je bio 2:2 i 37 čunjeva prednosti za Slobodu

U trečem paru Senda Jogunčić 564 je rutinski savladao Šućura 529 dok je Kasumović 558 iako bolji u ukupnom zbiru čunjeva izgubio na set poene od Šukala 541.

Konačan rezultat je glasio 5:3 za Slobodu.

Related Posts

Recept za uspjeh kompanija Tuzlanskog kantona

Dun & Bradstreet d.o.o. dodjeljuje kompaniji
JP SKPC “MEJDAN” d.o.o. Tuzla
AAA certifikat bonitetne izvrsnosti 2021.

Dun & Bradstreet d.o.o. dodjeljuje kompanijiJP SKPC “MEJDAN” d.o.o. TuzlaAAA certifikat bonitetne izvrsnosti 2021. OvimRead More

𝐒𝐊𝐏𝐂 𝐌𝐄𝐉𝐃𝐀𝐍 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀 𝐃𝐎𝐌𝐀Ć𝐈𝐍 𝐎𝐃𝐁𝐎𝐉𝐊𝐀Š𝐊𝐎𝐌 𝐒𝐀𝐕𝐄𝐙𝐔 𝐁𝐈𝐇 𝐙𝐀 𝐙𝐋𝐀𝐓𝐍𝐔 𝐈 𝐒𝐑𝐄𝐁𝐑𝐄𝐍𝐔 𝐋𝐈𝐆𝐔

Povodom odigravanja utakmica odbojkaške reprezentacije BiH u našem centru izvršen je tehnički prijem od straneRead More

Comments are Closed