Salines pred finale u Mostaru: Dat ćemo sve od sebe

U velikom finalu Premijer fustal lige BiH tuzlanski FC ” Salines Tuzla City” sastaje sa FC ” Mostar SG Staklorad”, a susret je na rasporedu 17. aprila od 18:00 sati u Mostaru. Tuzlanski klub je, na današnjoj konferenciji za medije, poručio je da će dati sve od sebe da odbrani prošlogodišnju titulu prvaka BiH.
Tuzlarije
Kako je kazao Predrag Rajić, trener FC ” Salines Tuzla City” cilj je bio ući u finale play offa, a potom odbraniti titulu koju Mostarci silno žele vratiti.

“Nemojte misliti da se u jednoj sezoni napravi tim i slože kockice i da je to sada lako odbraniti titulu. Ne, nimalo neće biti lako. Jer oni toliko žele u svoj grad vratiti titulu prvaka BiH. Mi smo im na tom putu. Obećavam da ćemo se boriti i dati sve od sebe da ovaj grad i klub predstavimo u najboljem svjetlu i da svi oni koji nas podržavaju, budu ponosni”- poručio je Rajić.
Tuzlarije

Ekipa tuzlanskog kluba je spremna i željna pobjede ali protivnik nije nimalo bezazlen te slijedi pravi sportski okršaj na terenu.

” Ja više volim pričati na terenu. Volio bih da ljubitelji futsala isprate ovo finale i da nam naši vjerni navijači budu vjetar u leđa, a mi ih nećemo razočarati. Pošto nema publike, mislim da domaći teren ne igra neku veliku ulogu. Mislim da su šanse i nama i njima pola-pola. Ko bude ušao spremniji u utakmicu i imao više želje za pobjedom, taj će i pobijediti.”- smatra Slobodan Rajčević, kapiten Salinesa.

S njim se slaže i Benjamin Avdić, jedan od igrača, koji je kazao je da protekla sezona nije počela najbolje za klub koji je izgubio nekoliko bodova. Međutim, ekipa se ubrzo vratila u formu sa nizom od 12 pobjeda.

” Mislim da smo vrijedno radili, trudili se. U finalu očekujem pobjedu. Ali tu su dvije podjednako dobre i kvalitetne ekipe. Mislim da će samo želja i volja tu pobijediti”- ističe Avdić.

Iskustva sa mostarskom ekipom u UEFA Futsal premijer ligi ima Thiago Bolinha koji kaže da je to jaka ekipa ali i da vjeruje u svoj tim.

” Smatram da je bitna prva utakmica u Mostaru jer u slučaju da pobijedimo, sve ćemo rješavati u Tuzli i velike su nam šanse jer prva utkamica dosta odlučuje. Vjerujem u cijelu ekipu i idemo tamo da pobijedimo”- poručio je Bolingha.
Veliku podršku klubu dala je i Tuzlanska pivara koja je jedan od sponzora.
” Mi smo prepoznali ovaj futsal klub koji je šampion. Ponosni smo na ovaj klub i želimo dati još veću podršku kako bi odbranili titulu koju su osvojili prošle godine. “- kazao je Fahrudin Salihović, direktor Tuzlanske pivare.