Rukomet: “Labudice” desetkovane gripom, ali ipak najavljuju pobjedu protiv Mire iz Prijedora

Rukometašice Jedinstva AtlasRelax u proljetni dio prvenstva ulaze utakmicom protiv Mire iz Prijedora, s ciljem da upišu nove bodove za ostanak na drugoj poziciji, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare ovog kluba.

tl_jedistvoAR_presica-655x420

Trener Elmir Grabčanović kazao je da ekipa ulazi spremna u prvenstvo, što je potvrđeno u šest pripremnih utakmice koje su tuzlanske igračice riješile u svoju korist.

– Ono na šta nismo računali jeste gripa od koje je oboljelo pola ekipe. Čini se da je lakše nabrojati koje igračice nisu bolesne. Ipak, nadam se da će do nedjelje većina biti spremna za utakmicu. Ekipa Mire je za svaki respekt, ali sve osim naše pobjede bilo bi ravno čudu – izjavio je Grabčanović.

Prvi strijelac ekipe, Admira Zvekić, rekla je da su igračice uživale u radu tokom priprema, posebno apostrofirajući ulogu kondicionog trenera, prof. Murisa Đuga.

– Na pripremnim utakmicama smo pokazale da smo kondiciono veoma spremne, što potvrđuje koliko nam je prof. Đug bitan u stručnom štabu ekipe. Ljudi u klupskoj upravi omogućili su nam normalan rad, tako da ostaje jedino da na terenu svaka igračica odradi svoj dio posla. Pobeda ne bi smjela doći u pitanje bez obzira što Mira nije naivna ekipa – naglasila je Zvekić.

Dobar rad cijele sezone doprinjeo je dobrim rezultatima koji su Jedinstvo AtlasRelax doveli do nivoa najboljeg sportskog kolektiva u Tuzlanskom kantonu.

– Nije lako biti kondicioni trener, ali mi je drago što su sve igračice prihvatile moj način rada. Da budem malo neskroman, osjetio sam da im je žao kad god nismo imali takav trening. Novi trener, Grabčanović, dinamizirao je igru, pa su naše igračice na svakoj pripremnoj utakmici davale najmanje 30 golova – rekao je prof. Đug, koji je apelovao da najsupješniji kolektiv u TK već tri sezone dobije veću društvenu, odnosno, materijalnu podršku.

O tome je govorio i predsjednik Skupštine kluba Zvjezdan Karadžin, a taj dio “presice” posebno ćemo objaviti tokom dana.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax – Mira igra se u nedjelju od 17 sati.