Rajić: Da nas proglase prvacima, mislim da bi bilo zasluženo

Bosnu i Hercegovinu, kao i većinu drugih zemalja zahvatila ja pandemija Koronavirusa, koja je otkazala sva sportska, te ostala dešavanja. Premijer futsal liga BiH je otkazana do daljnjeg, a mi ćemo vam u narednim danima prenijeti mišljenja trenera šta bi to bilo najbolje da NS/FS BiH učini po pitanju lige.

Predrag Rajić

Pandemija Koronavirusa unijela je mnoge probleme u Svijet, otkazane su sve manifestacije, kako sportske, tako i kulturne. No, ono zbog čega mi pišemo ovaj članak jeste Premijer futsal liga BiH.

Ljubitelji futsala mogli su uživati u proteklih 15 kola, a do kraja regularnog dijela ostalo je svega 3 kola, te bi onda mogli gledati pravu futsal ludnicu, u borbi za prvaka BiH.

U Slovačkoj je klub MIMEL Lučenec proglašen prvakom, ali treba naglasiti kako su oni imali ubjedljivu prednost nad ostalim ekipama, te kako bi nerealno bilo to tako uraditi i u BiH.

Postoje razne opcije za nastavak prvenstva, a da li će igrači igrati u ubrzanom ritmu (srijeda-subota), ili će se savez ipak odlučiti na neki završni turnir, ostaje nam da vidimo.

Prvi od ukupno 10 trenera, Premijer futsal lige BiH, je trener trenutnog lidera FC Salines Tuzla City, Predrag Rajić:

“Prošlo je šest meseci, i kao što sam rekao da će Salines rasti iz dana u dan, iz meseca u mesec, to se i desilo. Ušli smo u finale Kupa, trenutno smo na prvoj poziciji, vredi istaknuti kako smo se u finale plasirali preko najtežeg protivnika, FC Mostar SG. U to šta će savez odlučiti vezano za trenutnu sezonu ne ulazim, ali mislim da bi bilo zasluženo da nas proglase prvacima, za sve ovo što smo pokazali u proteklim mesecima”, kaže Rajić .