Pripreme za utakmicu BiH-Švicarska: Mejdan spreman za rukometne “Zmajeve”

U toku su pripreme i organizacija utakmice naše reprezentacije i nacionalnog tima Švicarske koja je zakazana za 13.01.2018-te u SKPC Mejdan u Tuzli.

Direktor naše reprezentacije Gordan Muzurović i selektor Bilal Šuman su obišli potencijalne smještajne kapacitete i dvoranu Mejdan te obavili niz razgovora u cilju obezbjeđivanja što boljih uslova za boravak kako naše tako i Švicarske reprezentacije u Tuzli – piše portal Svijet rukometa.

– Treba svakako istaći izvanredan odnos predstavnika gradske i kantonalne vlasti prema reprezentaciji i događaju koji slijedi. Precizirani su prioriteti i dogovorene operativne aktivnosti koje su neophodne u organizaciji same utakmice i ostalih stvari. Gradonačelnik Imamović sa svojim saradnicima među kojima treba istaći gosp. Vedrana Lakića je iskazao zavidan senzibilitet za događaj koji slijedi kao i premijer TK gosp. Bego Gutić. Za svaku pohvalu je kooperativnost iskazana od strane direktora SKPC Mejdan Jasenka Elezovića – istakli su iz Rukoemtnog saveza BiH.

Tehnički organizator utakmice je Rukoemtni savez Tuzlanskog kantona, na čelu sa predsjednikom Alijom Hasićem a poseban doprinos će dati i član UO RSBIH Nedim Musić.

Organizacione kockice se polako slažu i kako sad stvari stoje utakmica će biti održana na visokom nivou. Očekujemo prepun Mejdan i podršku našim reprezentativcima do pobjede. – rekao je direktor Muzurović.

Selektor Šuman je također mišljenja da će Tuzla biti prvi vjetar u leđa njegovoj ekipi te istiće da pamti vrhunsku atmosferu i podršku koju je osjetio iz vremena kada je kao igrač nastupao za reprezentaciju naše zemlje i siguran je da će to tako biti i 13. januara naredne godine.