Pripreme ˝Jarčeva˝ za predstojeću sezonu: Stigla nova pojačanja

Popularni tuzlanski “Jarčevi”, protekle sedmice, započeli su sa pripremama za predstojeću, 2018/2019.sezonu, Premijer futsal lige BIH.

Nakon prošlosezonskog osvojenog 5. mjesta i sačuvanog premijerligaškog statusa, Jarčevi su podigli ljestvicu na viši nivo. U tom smislu, uprava kluba je radila naporno čitavo vrijeme od završetka sezone, i angažovala velika pojačanja.

Angažovani su reprezentativci BiH, dosadašnji igrač hrvatskog prvoligaša “Brod 035”, Darko Deko Milanović, dosadašnji igrač mostarskoga “Staklo Grada”, prvaka BiH, Srđan Ivanković, te igrači Vladimir Džombić i Sead Buljubašić, dosadašnji igrači banjalučkog “Sokratesa” i brčanskog “KMF Brčko Zdravlje”.

Nesumnjivo će ovo biti uzbudljiva sezona u PLBiH. Dok futsal doživljava svoju planetarnu ekspanziju i polako postaje jedan od najpopularnijih dvoranskih sportova, Jarčevi grade impozantnu infrastrukturu, predodređenu za uspjehe.

Kruna aktivnosti je bio i poziv reprezentativnog selektora BiH, gdje su 4 igrača tuzlanskog tima dobila poziv u najdražu selekciju.

Uskoro se timu pridružuje još jedan veliki sportski radnik i zaljubljenik u sport, a njegovo ime će biti obznanjeno na press konferenciji, koja će biti upriličena vrlo brzo.

– Naš kolektiv se još jednom zahvaljuje medijima na podršci i nadamo se da će i nadležni prepoznati naše napore u promociji grada Tuzla i kompletnog TK – navode iz ovog kluba.