Održan organizacioni odbor: Izbor sportiste Grada Tuzla za 2018 godinu

 

Jučer je održan Organizacioni odbor manifestacija „Izbor sportiste godine Grada Tuzla za 2018. godinu“, koja predstavlja prepoznatljiv sportski događaj na kome se sumiraju sportski rezultati i proglašavaju najbolji sportisti, sportski radnici i sportske ekipe Grada Tuzla.

Brojni sportski događaji i rezultati naših sportista koji su obilježili sportsku 2018. godinu, bit će krunisani krajem februara velikom sportskom manifestacijom „Izbor sportiste godine Grada Tuzla“, koja se u našem gradu tradicionalno održava još od daleke 1959. godine. Ovogodišnja manifestacija održat će se u utorak 26. februara 2019. godine u Narodnom pozorištu Tuzla, sa početkom u 19.30 sati, uz direktan tv prenos na RTV 7 Tuzla.

Tom prilikom bit će rezimirana najbolja sportska dostignuća, koja su sportisti grada koji već decenijama nosi prefiks „sportskog“ ostvarili u pojedinačnoj ili ekipnoj konkurenciji. Upravo su oni na najbolji mogući način prezentirali grad u kojem svakog dana naporno treniraju i prolijevaju litre znoja, kako bi nas obradovali značajnim rezultatima na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Tako su tuzlanski sportisti nastavili tradiciju osvajanja najsjajnijih odličja na svjetskim, evropskim, balkanskim i domaćim prvenstvima, dok će najbolji među njima imati čast da proteklu godinu krunišu svojom prezentacijom na najprestižnijoj manifestaciji ovog tipa koja se održava na ovim prostorima, a koja iz godine u godinu postavlja nove standarde u organizaciji, kako bi mogla odgovoriti zahtjevima promocije ovako značajnih priznanja.

Na osnovu Pravilnika o Izboru sportiste godine Sportskog saveza grada Tuzla, utvrđene su slijedeće kategorije nagrađivanja na manifestaciji „Izbor sportiste godine Grada Tuzla“

1.Najuspješniji sportista godine 1 Statua
2.Najuspješniji sportisti seniori-ke preko18 god. 3+3 plakete
3.Najuspješnije sportske ekip 3+3 plakete
4.Najuspješnija sportska ekipa invalid. l. 1+1 plakete
5.Najuspješniji sportsta invalidnih l. 1+1 plaketa
6.Najuspješniji sportisti u kategoriji do 18 god. 3+3 plakete
7.Najuspješniji sportisti u kategoriji do 16 god. 3 plakete
8.Najuspješniji treneri 3+3 plakete
9.Najuspješniji treneri u invalidskom sportu 1+1 plaketa
10.Zaslužni sportski radnici 3 plakete
11.Najuspješniji sponzori 3 plakete
12.Izuzetna sportska dostignuća 1 plaketa
13.Najuspješniji pedagog tjelesnog odgoja i sporta 1 plaketa
14.Nagrada za životno djelo 1 Statua

Plakete i statue dodjeljuje Sportski savez grada Tuzla na manifestaciji Izbora sportiste godine, a novčane nagrade će biti dodjeljene u skladu sa odredbama člana 3. Odluke br:02-14-2006-2015 o uslovima, postupku, visini i kriterijima za dodjelu Nagrade Grada Tuzla za ostvaren natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista sa područja grada Tuzla.

Stručni ocjenivački Žiri izvršit će izbor na osnovu Pravilnika o “Izboru sportiste godine“ Sportskog saveza grada Tuzla.

Related Posts

SPORTSKA DEŠAVANJA

(Untitled)

Sedmični prikaz događaja do 13.11.2022.

(Untitled)

RK Sloboda vs. HC Olympiacos Mejdan. 5.11.2022.

Comments are Closed