Nenad Trunić: Za mladog igrača postoje dvije stvari za uspjeh

Nenad Trunić, nekadašnji igrač Slobode, Olimpije, Crvene zvezde, Radničkog i drugih evropskih timova, danas je profesor košarke na Fakultetu za fizičku kluturu Univerziteta Singidunum.

Prof.dr Trunić je u opširnom razgovoru za Telegraf, govorio i o razvoju mladih igrača:

“Za mladog igrača postoje dvije stvari za uspjeh, vrhunski trening i igra. Niko nije postao igrač sjedeći na klupi. Imate problem da najbolji igrači iz manjih klubova dolaze u bolje klubove i umjesto da igra cijelu utakmicu i da 30 poena Partizanu, Zvezdi i Megi. On dođe u te klubove i sedi na klupi i da pet poena i sigurno da neće postati igrač. Od 20 selektiranih igrača jedan ili dvojica prođu, ovi ostali se vrate kući niti mogu da igraju za svoj klub niti za bolji tim. To je jedan lanac odluka i probleme,a koji su vezani i za odluku roditelja i za odluku agenata i za mišljenje mladih igrača. Nisu u situaciji ni roditelji ni igrači da sagledaju dugoročne posljedice ako se ne ostvari karijera”, izjavio je Trunić.

Bio je član omladinskih selekcija bivše Jugoslavije u generaciji Kukoča, Rađe, Divca i drugih igrača koji napravili sjajne karijere.