Najava manifestacije ˝Pokret za radost – fitnes dan˝

Radničko sportsko društvo “Sloboda” Tuzla u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja nauke kulture i sporta Tuzlanskog Kantona, Gradom Tuzla i brojnim partnerima, već petu godinu za redom, organizuje sportsko rekreativnu manifestaciju “Pokret za radost – fitnes dan”, a koja je planirana da se održi (petak) 21. septembra 2018. godine u Velikoj dvorani SKPC “Mejdan” Tuzla.

Tokom Fitnes manifestacije, svi zainteresirani učesnici biće u mogućnosti da izmjere svoju fizičku kondiciju, da se uključe u raznovrsne sportske aktivnosti koje će im omogućiti da uz pomoć stručnih osoba odaberu one aktivnosti koje im najbolje odgovaraju kako bi popravili svoju fizičku kondiciju.

Cilj nam je da inspirišemo što veći broj građana da žive aktivno i da im omogućimo da se uključe u aktivnosti koje organizujemo. Osoblje RSD “Sloboda” Tuzla će, kroz radionice, predstaviti svoje klubove i predložiti smjernice za bavljenje sportom. Ovim projektom podsjećamo na značaj kretanja i aktivnog života za zdravlje te dati primjere stvarnih, praktičnih i zanimljivih sadržaja koji nude priliku za kretanje i fizičku aktivnost uz zabavu.

Do sada je u realizaciji ovog projekta učestovalo oko 13.000 učesnika učenika osnovnih, srednjih škola i fakulteta sa područja grada Tuzla kao i građanstva.

Pokrovitelji projekta su: Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, Grad Tuzla, Pedagoški zavod TK; 

Stručnu podršku pružaju: Fakultet za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, JZU Dom zdravlja “Mustafa Šehović” Tuzla – Poliklinika za sportsku medicinu, Udruženje prosvjetnih radnika TK, Agencija za antidoping kontrolu BiH, Fitness centar Jimmis Gym, Crveni krst/križ grada Tuzla, Udruženje studenata Medicinskog fakulteta “Medicus” Tuzla; 

Prijatelji projekta su: Coca Cola HBC BiH i SKPC “Mejdan” Tuzla;

Pozivamo sve zainteresirane da u petak, 21. septembra 2018. godine budu aktivni sudionici sportsko rekreativne manifestacije “Pokret za radost – Fitnes dan”.

Početak manifestacije planiran je za 10.00 sati, u Velikoj dvorani SKPC “Mejdan” Tuzla

Specijalni gosti manifestacije prvotimci FK “Sloboda” Tuzla

RSD “Sloboda” Tuzla
Jasenko Elezović, generalni sekretar