Mozzart uz MNK Bosna Kompred Tuzla: Novi dresovi za šampione

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću podržao najstariji i najtrofejniji futsal klub.

Klub je osnovan 1975. godine, a do danas igraju u najvišem rangu takmičenja. Bili su prvaci Evrope, dvostruki prvaci Jugoslavije, šampioni BiH, osvajači Kupa BiH i trostruki prvaci Federacije BiH. Osvojili su, kažu, sve što su mogli, ali tu ne planiraju da stanu jer im sportskih ambicija ne manjka. Želja im je da ponovo zaigraju u Evropi, a tamo bi mogli da nastupe u novim dresovima koje im je donirala kompanija Mozzart.

Sve što dobijemo nam mnogo znači, pogotovo dva kompleta novih kvalitetnih dresova jer su nam zaista potrebni. Svi iz kluba se mnogo zahvaljujemo kompaniji Mozzart“, kaže Mirsad Ovčina predsjednik MNK Bosna Kompred Tuzla.

Seniori ovog kluba prošlu sezonu završili su na trećem mjestu u Premijer ligi BIH, a trenutno se bore za što bolji plasman na tabeli. Njihovi juniori i kadeti takođe su uspješni u Premijer futsal ligi U19, a sa nestrpljenjem iščekuju nastavak takmičenja na Juniorskom prvenstvu BiH koje se trenutno ne igra zbog pandemije.

S obzirom na dugu tradiciju i brojne uspjehe, ovaj futsal klub veoma je cijenjen širom zemalja bivše Jugoslavije, a posebno u svom gradu. Stoga im Tuzla svake godine pruža finansijsku podršku, kao i Vlada Tuzlanskog kantona kroz resorno ministarstvo. A svaka dodatna pomoć, poput ove donacije iz Mozzarta, dodatni im je vjetar u leđa.

„Srećni smo što najstariji i najtrofejniji futsal klub na prostoru bivše SFRJ sada nosi Mozzart dresove. Nadamo se da će u njima da osvoje još mnogo trofeja“,  kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Tome se nadaju i u MNK Bosna Kompred. Plan im je da finansijski ojačaju klub kako bi opet postali prvaci BiH i zaigrali u Evropi.

Related Posts

Recept za uspjeh kompanija Tuzlanskog kantona

Dun & Bradstreet d.o.o. dodjeljuje kompaniji
JP SKPC “MEJDAN” d.o.o. Tuzla
AAA certifikat bonitetne izvrsnosti 2021.

Dun & Bradstreet d.o.o. dodjeljuje kompanijiJP SKPC “MEJDAN” d.o.o. TuzlaAAA certifikat bonitetne izvrsnosti 2021. OvimRead More

𝐒𝐊𝐏𝐂 𝐌𝐄𝐉𝐃𝐀𝐍 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀 𝐃𝐎𝐌𝐀Ć𝐈𝐍 𝐎𝐃𝐁𝐎𝐉𝐊𝐀Š𝐊𝐎𝐌 𝐒𝐀𝐕𝐄𝐙𝐔 𝐁𝐈𝐇 𝐙𝐀 𝐙𝐋𝐀𝐓𝐍𝐔 𝐈 𝐒𝐑𝐄𝐁𝐑𝐄𝐍𝐔 𝐋𝐈𝐆𝐔

Povodom odigravanja utakmica odbojkaške reprezentacije BiH u našem centru izvršen je tehnički prijem od straneRead More

Comments are Closed