Kuglaši Slobode pobjedom otvorili Premijer liga BIH u kuglanju

Proteklog vikenda utakmicama 1 kola počela je Premijer liga BiH u kuglanju.. Ekipa Kuglaškog kluba Sloboda Tuzla u prvom kolu je trebala igrati kao domaćin u Lukavcu protiv ekipe Minerala iz Teslića ali zbog tehničkih problema na kuglani utakmica je odigrana u Tesliću. Sloboda je na kraju slavila visokim rezultatom 7:1 ali sam tok utakmice nije nagovještavao ovako visok rezultat.

U prvom bloku viđena je velika borba duel Samira Jogunčića 554 i Ashara Čakrame 555 završen je pobjedom igrača Minerala za 1 čunj  što je bio prvi i jedini meč poen za ekipu Minerala, dok je Mirza Nezirović 562  veoma dobrom igrom savladao najboljeg igrača Minerala Davora Kalata 554 i osvojio prvi meč poen za ekipu Slobode.

Velika neizvjesnost se nastavila i u drugom bloku u kojem je Muhamed Vehabović 522  samo za 1 čun savladao Ernesta Vasića 521 dok je Mithat Jogunčić 572 za 2 čunja savladao Davora Grbića 570. Što je bilo dovoljno za vodstvo Slobode 3:1 i prednost od 10 cunjeva u ekipnom zbiru.

U trećem bloku utakmicu je prelomio Senad Jogunčič 535 koji je velikom razlikom dobio kombinaciju Kuprešak/Botić (izmjena bila nakon 30 hitaca) 483 dok su Nermin Kasumović 524 i Severin Kršić 522 nastavili tijesnu borbu koja je pripala igraču Slobode.

Sa 5 pojedinačnih i 2 meč poena na ukupan zbir čunjeva (Sloboda 3269 – Mineral 3205) ekipa Slobode je slavila sa rezultatom 7:1.

U narednom kolu ekipa Slobode gostuje u Mostaru kod ekipe Zrinjskog.