Kuglaši Slobode nastavili pobjedonosni niz

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 4. kola Premijer lige BIH u kuglanju. Kuglaši Slobode su odigrali kantonalni derbi sa ekipom Zrinski Bistarac- Ljubače i ostvarili četvrtu pobjedu u nizu.  Sloboda je kao gost slavila rezultatom 6:2.

Najbolji kod ekipe Slobode je bio Senad Jogunčić sa 584 oborena čunja dok je kod domaće ekipe najbolji bio Ivica Stjepić sa 568 oborenih čunjeva.

Zrinski Bistarac- Ljubače: Muminović Damir 532, Stjepić Ivvica 568, Ninić Željko 509, Kovačević Marko/Kurtalić Mirza 486, Tokić Ivica 536, Kovačević Dražen 56. Ukupno:3192

Sloboda: Jogunčić Samir 563, Nezirović Mirza 536, Jogunčić Midhat 549, Vehabović Muhamed 520, Kasumović Nermin 531, Jogunčić Senad 584. Ukupno:3283

Prije početka utakmice predstavnici obje ekipe su prezentirali dogovor o saradnji ova dva kluba u cilju poboljšanja uslova za rad i promociju kuglanja na tuzlanskom kantonu i šire.

Ekipa Slobode u narednom kolu dočekuje Posavinu dok ekipa Zrinski Bistarac-Ljubače ide u goste ekipi Minerala.

U ovom kolu odigran je jedan od derbija lige u kojem su se sastali Posušje i Rudar Kakanj. Utakmica je bila neizvjesna do posljednjih hitaca ali je kuglana u Posušju i dalje ostala neosvojiva tvrđava. Ekipa Posušja je slavila rezultatom 5:3 najviše zahvaljujući Ivanu Peticu koji je oborio nevjerovatnih 685 čunjeva što je zvanični rekord kuglane u Posušju kao i Premijer lige BiH svih vremena.

KUGLAŠKI KLUB “SLOBODA” TUZLA