Kuglaši Slobode četvrti u KUP-u BiH

Proteklog vikenda u novootvorenoj kuglani Lauš u Banja Luci odigrana je završnica Kupa BiH. Na završnici su učestvovale 4 ekipe (Posušje, Sloboda Tuzla, Revita i Ada Banja Luka) koje su kroz kvalifikacije izborile pravo nastupa.

U subotu su odigrane polufinalne utakmice:
REVITA – SLOBODA 2:6 (3265 – 3196)
ADA – POSUŠJE 1:7 (3196 – 3334)

U nedelju su odigrane utakmice za plasman:
Utakmica za 3 mjesto: SLOBODA – ADA 2:6 (3142 – 3166)
Utakmica za 1 mjesto: POSUŠJE – REVITA 6:2 (3355 – 3301)

Konačan poredak:

1. POSUŠJE
2. REVITA
3. ADA
4. SLOBODA

Ekipa Posušja je sasvim zasluženo ostvarila prvo mjesto i odbranila naslov prvaka od prošle godine i potvrdila dominaciju u bosanskohercegovačkom kuglanju, drugu godinu za redom osvajaju duplu krunu.

Tuzlarije

Kao i u prvenstvu ekipa Revite je završila odmah iza Posušja i nastavila kontinuitet dobrih rezultata i redovnih izlazaka na međunarodna takmičenja.

U borbi ekipa koje ove godine slave veliki ljubilej 70. godina postojanja bolja je bila ekipa Ade koja je u veoma neizvjesnoj utakmici pobijedila Slobodu, osvojila 3 mjesto i izlazak na međunarodna takmičenja.

Zadovoljni smo postignutim rezultatom u Prvenstvu i Kup takmičenju, ostaje žal za propuštenom prilikom za izlazak na međunarodna takmičenja ali s obzirom na velike probleme koje su nas zadesili baš pred kraj sezone, činjenice da smo u posljednih mjesec dana odradili samo 2 treninga (jer odlukom kriznog štaba opštine Lukavac bio je zabranjen trenažni proces svim ekipama korisnicama Doma kulture Lukavac u čijem sklopu je kuglana) objektivno do boljeg rezultata nismo ni mogli doći.

– U Banja Luci, kuglana u kojoj smo igrali ovu završnicu, otvorena je u januaru iako postoji jos jedna kuglana tako da nije ni čudo što od 4 ekipe koje idu na međunarodna takmičenja iz BiH 3 ekipe su iz Banja Luke. Nadamo se da ćemo i mi u skorije vrijeme dobiti novu kuglanu i moći trenirati i igrati u svom gradu, izjavio je Nermin Kasumović kapiten ekipe Slobode.

Svečanoj dodjeli medalja i pehara prisustvovao je gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković.

Tuzlarije

– Banja Luka je pored biciklističke trke svjetskog ranga, bila domaćin finala Kupa BiH u kuglanju, a čast mi je da uručim najboljim medalje i nagrade. Kuglanje u našem gradu postaje sve prepoznatljivije, a ovo je drugi put od kada sam na poziciji gradonačelnika da imam priliku da prisustvujem nekom takmičenju u kuglanju. Čestitke pobjedničkom timu iz Posušja, ali i banjalučkim kuglaškim klubovima Revita i Ada na postignutom rezultatu, ali i mogućnosti da predstavljamo naš grad na međunarodnim takmičenjima u kuglanju. O tome kako doprinijeti razvoju ovog sporta i podržati naše kuglaše prilikom odlaska na takmičenja, u narednim danima ćemo razgovarati i sa lokalnim klubovima. Još jednom veliko hvala organizatorima ovog sportskog takmičenja na proslavi Dana grada zajedno sa nama, izjavio je gradonačelnik Stanivuković.