“Gimnastika: „Salines cup – Tuzla 2017“

U Tuzli je 30.09.2017 godine u velikoj dvorani SKPC Mejdan u organizaciji  KRSG Sloboda održan već tradicionalni  6. Međunarodni turnir u ritmičko –sportskoj gimnastici “SALINES CUP – TUZLA 2017”. Na turniru je učestvovalo 200 gimnastičarki i 24 kluba iz 10 evrpskih zemalja. Turnir je prigodnim govorom otvorio Generalni sekretar RSD Sloboda i direktor SKPC Mejdan Jasenko Elezović .

Takmičenje je uz veliki broj dobrih gimnastičarki bio izuzetno kvalitetan i trajao je od 9:00 do 21:00 .

U veoma jakoj konkurenciji gdje su dominirale gimnastičarke iz Turske, Ukraine i Mađarske  domaće takmičarke KRSG Sloboda su osvojile 29 medalja od toga 10 zlatnih, 9 srebrenih i 10 bronzanih medalja.

“ Ove godine je naš klub  kao i prethodnih pet godina organizovao Međunarodni turnir u Ritmičkoj gimnastici pod nazivom 6. SALINES CUP 2017. Ovom prilikom se zahvaljujem Grad-u Tuzla što imaju sluha za naš sport  daju nam maksimalnu pomoć i podršku. Zahvaljujem se i svim učesnicima turnira , SKPC Mejdan-u, svim medijima koji prate naše aktivnostii i rezultate i naravno roditeljima svojih gimnastičarki bez čije podrške bi jako teško funkcionisali” rekla je organizatorica turnira i glavni trener KRSG”Sloboda”.

Svecano-otvorenje-Salines-Cup-2017-2 slika-Salines-2017-1 gimnasticarke-KRSG-Sloboda-1

Related Posts

SPORTSKA DEŠAVANJA

Uskoro u Mejdanu

(Untitled)

Comments are Closed