FC Salines Tuzla: Ozvaničen početak priprema i predstavljeni novi igrači

Na press konferencijie, FC Salines Tuzla ozvaničio je početak priprema, izvršio prozivku igrača i predstavio pojačanja. Sa velikim zadovoljstvom najavili su nastavak takmičenja u drugom dijelu sezone 2017/2018 Premijer futsal lige BiH! Sezonu otvaraju domaćom utakmicom protiv sarajevskog MNK »Željezničar«, koja je na rasporedu 17/18.02.2018.god.! Ovom prilikom pored pojačanja, Adela Demirovića i Tarika Idriza, predstavljena je i vrijedna donacija, nova oprema u kojoj će nastupati tuzlanski Jarčevi!

dseuPTU prostorijama Press centra Mejdan, kratkim obraćanjem prisutnim su se obratili Predsjednik UO FC Salines, Predsjednik Skupštine FC Salines, Boris Filipović, trener Amel Šaćirović i kapiten Denis Isanović.

Predsjednik UO FC Salines, Radan Divković kratko je rekao: “Tuzla je naš grad i sve što činimo doprinosi ne samo boljitku kluba, nego i promociji Tuzle u regionalnim okvirima. Koliko su Tuzlaci srasli sa našim klubom najbolje ilustruje njihova podrška na našim domaćim utakmicama. Još jednom se zahvaljujem svima na dosadašnjoj podršci. Mi idemo naprijed i očekujemo podršku od nadležnih organa javne uprave jer su naši ciljevi komplementarni sa ciljevima šire društvene zajednice!”

Predsjednik Skupštine FC Salinesa, Boris Filipović, u kratkim crtama je izložio istorijatom kluba i očekivanja u budućem radu. “Iako formirani 2013.godine, ostvarili smo impozantne rezultate”, rekao je. “Danas smo stabilan Premijerligaš sa širokom bazom kako u upravljačkom tako i u igračkom smislu. Kolektiv smo koji bilježi samo uspjehe i sinergijom gore pomenutih faktora ostvarujemo Statutarne ciljeve. Kao krunu našega rada u ovoj sezoni (2017/2018) Premijer futsal lige, primili smo pohvale kao najorganizovaniji Futsal kolektiv u BiH, od strane komiteta za futsal i Centra za edukaciju NSBiH. To nam imponuje i daje poticaj za daljnji rad i djelovanje”.

AhAeFo

Amel Šaćirović: “Meni kao treneru ne pada teško odgovornost koju imam na svojim plećima. Voditi ove momke je izazov ali smo zato izrasli u respektabilan tim. U Mejdanu nikome nije lako a ujedno mi nemamo kompleks gostujućeg terena. Garantujem da smo mi ekipa za velike domete i to ćemo pokazati u predstojećem periodu. Činjenica je da imamo velikih problema sa trenažnim procesom i da nam je to limitirajući faktor. Nadamo se da ćemo u narednom periodu prevazići ovaj problem i dobiti termine dostojne premijerligaške ekipe. Svi momci su zdravi i spremni za nove izazove i ja kao trener imam puno povjerenje, kako u iskusne i prekaljene igrače tako i u ove mlade željne dokazivanja na terenu.

R7z9gM
Obraćanje prisutnima je završio Denis Isanović kapiten Jarčeva: Biti kapiten ovim momcima meni je ponos i dika. Dijeleći svlačionicu sa njima postali smo kao braća. Uprava nam je obezbijedila sve uslove i mi rasterećeno ulazimo u svaku utakmicu. Mi na utakmicama dajemo zadnji atom snage jedan za drugoga i to publika na tribinama vidi. Smatram da možemo bolje. Mi kvalitet imamo i to ćemo pokazati i u predstojećoj polusezoni. Na pauzi smo dobili i nove kolege i oni će se vrlo brzo uklopiti u naš kolektiv. Ja kao kapiten nosim posebnu odgovornost spram njih.”

Napomenimo da u FC Salinesu ulaze u nastavku sezone puni samopouzdanja i zbog netom završenog i osvojenog “IV Otvorenog prvensta Tuzle u futsalu” gdje su pored prvog mjesta u seniorskoj konkurenciji osvojili i nagradu za najboljeg igrača i golmana!

SOURCE (bhstring.net)